На практика няма места по света, където човек да не

...
На практика няма места по света, където човек да не
Коментари Харесай

Какво се случва на острова, на който е забранено да се стъпва повече от век?

На процедура няма места по света, където човек да не е стъпил. Хората в действителност са посетили всички места на планетата. И въпреки всичко на картата към момента има места, където на туристите е неразрешено да идват. Остров Нихау на Хавай е неразрешен, именуван още „ Забраненият остров “.

Дълги години никой екскурзиант не е стъпвал там. Факт е, че там живеят единствено локалните поданици на островите. Там няма магазини, асфалтови пътеки, заведения за хранене. Жителите на острова се придвижват към него единствено пешком или с велосипед.

Можете ли да си визиите, че хавайският остров Ниихау е бил продаден за единствено 10 000 $? Сума, с която през днешния ден не можете да си купите даже къща.

През 1863 година, крал Камеамеа IV оповестил остров Ниихау за обмен и Елизабет Синклеър, която живеела на прилежащия остров Кауай, решила да го купи. Днес нейните наследници, семейство Робинсън, са притежателите на този дребен хавайски остров и вършат всичко допустимо, с цел да запазят хавайското завещание живо.

Ниихау е единственото място, където основният език е хавайският.

Ниихау е прочут още като " Забраненият остров ", тъй като хора, които не са родени там, нямат право да стъпват на острова. Днес, към 250 локални хавайци живеят на Ниихау и техният метод на живот останал същия през всички тези години.

Няма магазини и заведения за хранене, електричество, павирани пътища, къщи и хотели. С други думи, животът там е доста елементарен. Хората се разкарват в близост с колела или пешком.

Остров Ниихау обгръща 70 квадратни благи и се намира на 18 благи северозападно от Кауай. Единствената налична работа е в ранчото на семейство Робинсън, където работи по-голямата част от популацията, отглеждайки добитък. По този метод си набират и храна. Още повече, хората от Ниихау създават лични плодове и зеленчуци.

Местните се занимават също с лов и лов на риба, употребявайки копия, мрежи, въжета и ножове. По-голямата част от тези ловен принадлежности са направени от самите хора, а останалите са купени от прилежащия остров Кауай.

Ниихау е доста замърсен, тъй че пейзажът и растителността не са по този начин привлекателни и тропически като на другите хавайски острови.

На Ниихау даже не пораства типичното за останалите острови цвете леи. Но вместо това, там има неповторими раковини, които могат да се намерят по плажовете. Те са толкоз редки типове, че колекционери са подготвени да платят хиляди долари за тях.

Достъпът до Ниихау е стеснен и става единствено с покана, което значи, че може да го посетите единствено, в случай че живеете там или член на семейство Робинсън не ви предложения.

Все отново, може да се доближите до " Забранения остров ", тъй като се оферират обиколки с хеликоптер и с лодка, която потегля от Кауай, само че стартирането на котва покрай Ниихау е неразрешено, тъй че ще можете единствено да се гмуркате, покрай частния остров, без да стъпвате на земята му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР