На прага сме на едни от най-светлите християнски празници -Векикден

...
На прага сме на едни от най-светлите християнски празници -Векикден
Коментари Харесай

Как да приготвите най-крехкото агнешко за празниците

На прага сме на едни от най-светлите християнски празници -Векикден и Гергьовден. По традиция на масата се поставя агнешко месо.Ето за какво  днес сме ви приготвили рвцепта за нежно агнешко на фурна, дружно с една концепция за  бърза гарнитура.
Необходими артикули за подготвяне на агнешкото:
агнешко месо - количество съгласно нуждата
бяло вино - 1 ч.ч.(може и бира, съгласно желанията ви)
олио - 80 мл
свеж джоджен - 3 - 4 стръка 
червен пипер - 1 с.л.
черен пипер - 1/2 ч.л.
 Най-сочното агнешко на фурна с ориз и картофи Най-сочното агнешко на фурна с ориз и картофи
Днес ще ви предложим рецепта за сочно и нежно агнешко, печено на фурна с ориз и картофи, което е идеално за великденската софра.&nbs...
сол - на усет
Порциите агнешко се измиват добре и се подсушават. В купа се смесват олиото, аленият пипер, черния пипер и солта. С тази паста се натъркват хубаво агнешките порции, с цел да може при изпичането да заловен хубава коричка. След което се оставят в хладилника за 1 нощ - по този начин се овкусяват хубаво, поемат всички аромати и стават по нежни при изпичане.
След като се извадят от хладилника, порциите агнешко месо се подреждат в намазнена тава. Отгоре се поставят клонките джоджен, съвършената фалшификация за агнешко. Като неин сурогат може да употребявате прясна мента.
Налива се деликатно в профил, а не върху порциите (защото ще отмие подправките) определената течност - дали единствено вода или бяло вино, или бира. Или пък 50/50- вода/вино: вода/бира, това избирате вие, съгласно вашите желания и усети. 
Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна, към 2 часа. Маха се фолиото и се запича до апетитна златиста коричка.
 Рецепта за апетитна агнешка дроб сарма Рецепта за апетитна агнешка дроб сарма
Агнешкото месо може да се употребява в целия свят, само че дроб сармата си е едно от най-класическите български ястия. А ето и по какъв начин се подготвя....
Хубаво е да знаете, че  колкото по-бавно и дълго се пече месото, толкоз по-крехко и вкусно става. В случай,че не бързате  може да изпечете агнешкото, като настроите фурната на 150 градуса за към 3 часа - обезпечено нежно и вкусно!
Поднася се с гарнитура от дроб сарма, ориз със зеленчуци, ориз с гъби, зелена салата. Агнешкото върви добре на усет и със салата от гъби печурки с чесън. За задачата изпържете гъбките, след което прибавете пресован чесън, свеж копър, оцет, сол - несъмнено всичко е съгласно усета ви. 
Придружете с  чаша вино или студена бира!
Перфектното агнешко е готово! Да ви е сладко!
Светли Великденски празници!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР