На прага на сезона на отпуските - нови правила за

...
На прага на сезона на отпуските - нови правила за
Коментари Харесай

Без сертификати и тестове: Все повече българи почиват в Гърция


На прага на сезона на отпуските - нови правила за влизане в Гърция от 1 май. Там отпадат Коронавирус документите и тестванията.

От на следващия ден в Гърция не е необходим документ или тест за заведенията, даже и във закритата им част. При отпадането на тези условия, се усилиха и резервациите на българи, които обичайно пътуват по това време на годината.

Първи май е първият ден, в който публично падат всички условия за влизане в Гърция. От българска страна също рестриктивните мерки падат - не е необходим документ или годен негативен тест за туристи, завръщащи се от южната ни съседка.

В първия ден на май заведенията в Гърция към този момент могат да са цялостни на 100 %. Затворените пространства на всички места за развлечение и хранене към този момент са налични за всички жители и гости на страната, без значение от здравия им статус. Това важи и за заведенията за хранене на хотелите.

„ Ние работим с целия район, имаме туристи и от България. Със свалянето на ограниченията още когато беше оповестено има оживление и от България, а настройките са към този момент позитивни. Войната остава спънка, само че това, че туристите няма да вършат проби и да заплащат за тях, прави работата ни по-лесна и района по-достъпен”, съобщи Ламбрини Келесиду, шеф на хотел в Катерини.

Маските остават наложителни в автомобила, в случай че в него пътуват хора от разнообразни фамилии. Маски са нужни и на закрито, а навън са целесъобразни, в случай че има скупчване на хора.

А довечера след среднощ стартира 24-часова стачка на чиновниците в корабния превоз. Всеки, който планува да пътува с подобен до среднощ на 1 май, би трябвало да промени проектите си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР