На прага на новата учебна година близо 1000 са обявените

...
На прага на новата учебна година близо 1000 са обявените
Коментари Харесай

Малко преди старта на новата учебна година се търсят учители

На прага на новата образователна година близо 1000 са оповестените свободни работни места за учители в трите най-големи града в страната - София, Пловдив и Варна.

" В столицата все още те са над 600. Това обаче никога не трябва да бъде мотив за терзание, защото наклонността е съизмерима с тази от последните няколко години. Предимно се търсят избрана група педагогичен експерти - начални учители, детски учители, преподаватели по непознати езици, информатика, математика ", разяснява началникът на районното ръководство по обучение в София - Ваня Кастрева пред Bulgaria ON AIR.

В Пловдив свободните работни места за учители са близо 300, а във Варна - над 110.

По думите ѝ в София това е по този начин, защото столицата се разраства непрестанно и за наслада учениците също се усилват.

" Всеки шеф е длъжен да обезпечи образователния развой, осигурявайки преподаватели ", добави тя.

Ваня Кастрева означи още, че в по-крайните квартали на София по-трудно се намират учители, защото проблемите там са съпоставими с тези в дребните обитаеми места, а точно - по-малко хора дават отговор на условията за тази служба. Транспортните проблеми също не били за занемаряване.

Незаети педагогичен позиции са оповестени на интернет страниците и на останалите районни ръководства по образованието в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР