На прага на гласуването на новия проектокабинет на ГЕРБ-СДС, политологът

...
На прага на гласуването на новия проектокабинет на ГЕРБ-СДС, политологът
Коментари Харесай

Политолог: Целта на ГЕРБ е да излезе от изолацията

На прага на гласуването на новия проектокабинет на ГЕРБ-СДС, политологът Антоний Тодоров прогнозира, че той няма да събере нужната поддръжка. Като една от главните причина за това Тодоров дефинира изолацията, в която продължава да бъде ГЕРБ. Според него тази изолираност ще продължи, до момента в който Бойко Борисов е водач на партията. Макар и да се обявява като експертен, проектокабинетът на проф. Габровски, е политически и привързан с партията-мандатоносител, счита още Тодоров в " Добро утро, Европа ".

 
Това държавно управление, в случай че реши да вземе решение, което не е в сгода на ГЕРБ, по какъв начин ще реагира тази партия? И по какъв начин ще реагира нейният ръководител Бойко Борисов? Ще разпореди, както всекидневно се случва, да отдръпват поддръжката си за този кабинет и държавното управление ще падне.
„ Зад всяко държавно управление стои някаква политика, което е обикновено. Това би трябвало да е ясно, би трябвало да се изяснява “, уточни политологът.

 
Представете си едно държавно управление, което така и така още в този момент е много оспорвано – с някаква игра с кворума това ще бъде толкоз измъчено и доста неприятно. Няма да има легитимност, това няма да е добре за самото държавно управление.
„ В това държавно управление има хора, които са несъмнени експерти и могат да свършат добра работа. Но всяко държавно управление е политическо. Играта с кворума ще бъде като „ дребна машинация “. Но ние сме такива – един другар споделяше „ знаеш ли, имам възприятието, че ние българите сме нация от дребни тарикати “. Дано не се случи по този начин “, разсъждава Тодоров.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР