На повечето от нас се e налагало да проведе курс

...
На повечето от нас се e налагало да проведе курс
Коментари Харесай

Антибиотиците – чудо на медицината, към което да подхождаме с внимание

На множеството от нас се e налагало да организира курс на лекуване с антибиотици в даден миг от живота, без значение от типа на инфекцията.
Навлизайки в есенно-зимния сезон, рискът от заболяване се усилва неведнъж - започваме да прекарваме от ден на ден време на закрито, което от своя страна води до по-близък контакт с останалите хора. Добавяме в уравнението и сухия парещ въздух и получаваме голям брой предпоставки за заболяване.
И въпреки всичко с антибиотиците би трябвало да се подхожда с нараснало внимание, отговорност и наложително единствено след рекомендация от вашия доктор.

Как тъкмо работят антибиотиците?

Често срещано комплициране за антибиотиците е, че са подобаващи при всевъзможни инфекции. За страдание това е надалеч от истината. Антибиотиците работят единствено против бактериални инфекции. В същината си те са като бойци, които разрушават метаболизма на бактериите, убивайки ги изцяло или спирайки тяхното разпространяване. Тъй като вирусите нямат личен метаболизъм, а разчитат на този на техния хазаин, антибиотиците не са подобаващи при лекуване на елементарна простуда или грип.
Макар антибиотиците да са извънредно положителни в работата си, те постоянно са даже " прекомерно положителни " в нея. Те не могат да създадат разлика сред бактериите, които ни разболяват, и положителните бактерии, които естествено съществуват в тялото ни. Като такива антибиотиците постоянно засягат ендогенната микробиота в други елементи на тялото, изключително в червата. Това може да докара до редица странични резултати. И защото към 80% от имунните кафези на тялото се намират в червата , това също може да повлияе отрицателно на цялостния имунен отговор на организма.

Макар антибиотиците да са нужни, а в доста случаи и животоспасяващи, към тях би трябвало да се подхожда извънредно деликатно и отговорно, като наложително добавка към лекуването е спомагателният банкет на пробиотик, който да балансира чревната флора . Но това не е единственото, което можете и би трябвало да извършите по време на лекуване с антибиотик:

Приемайте антибиотично лекуване единствено след предопределение от доктор

Винаги се консултирайте с доктор, преди да започнете да приемате антибиотици и/или да ги давате на вашите деца. В взаимозависимост от признаците вашият персонален доктор може да дефинира и диагностицира вида на инфекцията, в резултат на което да дефинира и вярното лекуване за нея, както и дали има потребност от и дали е вярно да се премине към антибиотично лекуване.

Приемайте антибиотик единствено по точната скица, предписана от доктор

Ако ви е належащо антибиотично лекуване, вашият лекуващ доктор ще назначи избрана скица на банкет - кога, на каква периодичност и с каква дълготрайност. Не би трябвало да прекъсвате цикъла на лекуване прибързано, даже и признаците ви да са отшумели. В противоположен случай рискувате инфекцията да се повтори или още по-лошо - да мутира в антибиотик-резистентна.

Съхранявайте антибиотика вярно

Никога не би трябвало да приемате останки от антибиотик от предходен цикъл на лекуване или да ги давате на различен член от фамилията. Не единствено, че другите антибиотици третират разнообразни видове инфекции, само че и самоназначението на антибиотично лекуване може да докара до приема им, без да е належащо или уместно.

Възстановете салдото

Допълвайки чревната микрофлора с млечнокисели бактерии като, можете да увеличите концентрацията на положителни бактерии в червата. са елементарен и безвреден метод да помогнете за допълнението на чревната микрофлора с положителни бактерии, изгубени по време на лекуването с антибиотици. Бактериалният вариант L. reuteri Protectis се извлича от майчината кърма и еволюира, с цел да колонизира сполучливо както стомаха, по този начин и червата. И тъкмо както при самите антибиотици, от решаващо значение е да се придържате към курса на банкет! Много значимо е да приемате по 1-2 BioGaia® капсули по време на, както и най-малко още 10 дни по-късно.
Съвет: За да бъде добавката изцяло ефикасна,капсулиBioGaia® не би трябвало да се приематедновременно с вашите антибиотици. Най-добре е да изчакате два часа след банкет на антибиотик, с цел да сте сигурни, че бактериите няма да бъдат наранени.

 Антибиотиците – знамение на медицината, към което да подхождаме с внимание

Внимавайте с какво се храните, когато боледувате

Избягвайте въглехидратите, които мъчно се усвояват от организма, като да вземем за пример фруктоза и сорбитол, както и храни с високи равнища на разтворими фибри (пектини), да вземем за пример цитрусови плодове. Вместо това се постарайте да приемате повече пресни и свежи храни с ниско наличие на захар, които тялото ви елементарно усвоява.

Хидратирайте се

Всички знаем, че приемът на вода е извънредно значим за благосъстоянието ни. Това важи даже с още по-голяма тежест, когато сме заболели. Изключително значимо е да подхранвате тялото си с спомагателен банкет на течности, с цел да бъде добре хидратирано. Докато водата е естественият и целесъобразен избор, супи, бульони и чайовете без кофеин също са превъзходен метод да си набавите течности.

Избягвайте напрежението

Разбира се, стресът не въздейства добре на организма ни в нито една обстановка, само че е още по-противопоказен и нежелателен, когато тялото ви се пробва да се възвърне от заболяване. Още повече, когато организмът ви се оправя с някакви странични резултати от медикаментите и болестта. Много е значимо да си осигурите задоволително сън. Можете да опитате и някои техники за релаксация, както и прибавянето на етерични масла като лавандула, които спомагат да се понижат равнищата на стрес, осигурявайки на тялото ви най-хубавия късмет да се възвърне.

Спортувайте

Регулярната физическа интензивност подтиква чревната функционалност. Умерената физическа интензивност също по този начин редуцира напрежението и покачва общото богатство на организма.
Нови изследвания също демонстрират, че упражненията са значими за чревната микрофлора, подкрепят салдото и ускоряват разнообразието на естествените бактерии, открити там. Ето за какво е целесъобразно да добавите даже единствено една спомагателна разходка или нанагорнище и слизане по стълбите да вземем за пример.

В умозаключение можем да прибавим: идващия път, когато се почувствате зле под въздействието на времето или други странични фактори, не забравяйте да се консултирате с вашия доктор, преди да посегнете към самолечение и антибиотици. А в случай че въпреки всичко се наложи приемът им - към този момент знаете по какъв начин да се погрижите за тялото си и да улесните оптимално процеса на лекуване.

За повече информация по отношение на антибиотиците, пробиотиците и BioGaia ®, апелирам, посетете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР