На пост са били серж. Петър Бъчваров и служител на

...
На пост са били серж. Петър Бъчваров и служител на
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Стана ясно кой е загиналият граничар край Елхово! Повален е с 10-15 изстрела

На пост са били серж. Петър Бъчваров и чиновник на МО. Те се натъкват на дупка в защитното оборудване. Спират и виждат група мигранти, опитваща да премине границата.

Това съобщи главсекът на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ Слизайки от транспортно средство нашият чиновник насочва фенера си, незабавно последва изстрел от прилежащата територия на Република Турция. С първия изстрел сътрудника е погубен, уцелен е в главата. Колегата от МО съумява да се прикрие зад моторното транспортно средство. По него стартира пукотевица и той отвръща със служебното си оръжие “, описа той.

„ От прилежащата територия са създадени 10-15 изстрела. За благополучие сътрудника военнослужещ остава незасегнат. Групата, която е произвела изстрелите, се е отдръпнала в дълбочина в турска територия “, сподели Тодоров.

„ Това, което желая дебело да подчертая е, че ние ще вземем всички нужни ограничения във връзка с сигурността на нашия персонален състав “, съобщи главсекът на Министерство на вътрешните работи.

„ Разпоредил съм на всички места да има дълго оръжие за сигурност на чиновниците. Другото, което е извънредно значимо, е да се създадат законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъди, да има единствено 100-на, които са ефикасни “, сподели той.

Той прикани законодателната власт да го поддържа.

„ Турските ни сътрудници работят по случая, увериха ни, че ще създадат всичко належащо. Имаме уверението на турските управляващи, че тези хора ще бъдат открити и изправени пред закона. Това съобщи на ексклузивен брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Пред вас неведнъж съм казвал, че тези момчета, всеки ден с телата си стопират този невиждан напън по границата. Всеки ден това оборудване се кърпи и поддържа. Постоянно и всеки ден се натъкваме обаче на такива дупки “, сподели той.

По думите му става въпрос за престъпно действие и изключителна експанзия.

„ За първи път се случва нещо такова. При такава експанзия, която ескалира и се стига до потреблението на огнестрелно оръжие, убеждавам ви, че ще отвърнем по същия метод. Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който основава заплаха за живота на чиновниците по границата “, сподели Демерджиев.

По думите му през днешния ден ще има среща с турския му сътрудник, от който ще изиска да се подходи твърдо. „ Няма да разреша това да се случва с нашите чиновници. Има увещание за подпомагане от турска страна “, сподели той.

„ Видели са пробойната, спрели са незабавно, с цел да вземат ограничения. Фенерите са създали цел чиновниците. Това нещо ще го променим. Първият изстрел още е бил съдбовен “, сподели шефът на Министерство на вътрешните работи.

„ През нощта видеонаблюдението хваща силуети “, акцентира Демерджиев.

По думите му се вършат сега огледи от двете страни на оградата. „ Цялата информация ще ни бъде предоставена и от турска страна “, добави той.

„ От малко повече от 8 години е чиновник на Министерство на вътрешните работи. Има опит, само че обстановката е била невиждана. Не се е случвало да има пукотевица по границата от години. Колкото и теоретично да е квалифициран някого, това е тежка обстановка “, сподели Демерджиев.

Според него няма мотив за кадрови промени. „ Това, че някой урод е стрелял на границата, няма за какво да има кадрови промени. Тук приказваме за една гнусна демонстрация “, сподели той.

По думите му причинителят ще бъде съден в Турция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР