На политическо ниво никой от нас не обсъжда такъв вариант,

...
На политическо ниво никой от нас не обсъжда такъв вариант,
Коментари Харесай

Денков: Едностранно премахване на сухопътните граници между България, Румъния и Гърция би било нарушение на правилата

На политическо равнище никой от нас не разисква подобен вид, съобщи министър председателят Николай Денков в отговор на въпрос за предложението за отпадане на сухопътните граници между България, Румъния и Гърция с решение на София, Букурещ и Атина. По думите на Денков, сходна стъпка би противоречала на разпоредбите в Европейски Съюз, оповестява кор. на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Премиерът съобщи, че следва да беседва с немския канцлер Олаф Шолц в коридорите на днешното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Очаквам да обсъдим целите на България - сухопътните граници в Шенген, еврозоната. Винаги сме имали поддръжката на Германия, би трябвало да кажем кои са значимите следващи стъпки, по които чакаме съответна поддръжка, добави Денков пред български публицисти.

Той уточни, че чака през днешния ден да се реализира единомислещо решение за продължение на финансовата поддръжка за Украйна. По мотив предложенията на Европейската комисия за вноса на украински аграрни стоки Денков заяви, че съгласно данните няма извънредно нарастване на този импорт. Трябва да внимаваме какви са данните и какви са слуховете, прикани Денков. По думите му, предложенията на Комисията регистрират наличните обстоятелства и на настояванията на българските земеделци. Той означи, че нарастването на бюджета за земеделието у нас тази година е сензитивно. 

По мотив упованията за присъединението на нашата страна към еврозоната Николай Денков удостовери, че всички сили и всички графици са ориентирани към 1 януари следващата година. Единствената незнайна сега е по кое време ще осъществим критерия за инфлацията, това се чака да стане малко по-късно тази година, разясни той.

Премиерът уточни, че се чакат напълно лимитирани смени в държавното управление при предстоящата ротация. 

 

Попитан за злоупотребите с даване на българско гражданство Денков заяви, че е работа на службите, когато има такива случаи и съмнения за шпионска активност и за корупция, да бъдат доста по-активни. Премиерът добави, че към този момент не разполага с такива данни от службите. Поискал съм информация, само че не е обикновено да си затваряме очите за такива опасности за България, сподели той.

В отговор на въпрос за опцията за основаване на нов политически проект от президента Румен Радев, министър председателят съобщи, че България е парламентарна република и всяко законно партийно посланичество би трябвало да бъде обогатяване на демокрацията. В този смисъл би трябвало да приветстваме всяка демократична форма, сподели той. Би ме тормозило, в случай че се окаже, че има партия, която се оглавява безусловно или недиректно от президентството, това би било директно нарушаване на конституцията. Не че не сме имали и различен път такива анонси от президентството, по тази причина е доста значимо да бъде изчистено кой в каква роля работи. Ако има партиен план, би трябвало да бъде обособен от президентството, което по принцип не може да се занимава с партийна активност, заключи Денков.

На въпроса дали е имало покана към Радев да взе участие в така наречен " сглобка ", Денков съобщи, че в никакъв случай по никакъв метод и по никакъв мотив от страна на ПП-ДБ не е отправяно такова предложение. Той добави, че не е получавал от службите отчет за корупция в президентството.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР