На почти 107 годишна възраст френският абсолютен шампион в категория

...
На почти 107 годишна възраст френският абсолютен шампион в категория
Коментари Харесай

Непобедимият Робер Маршан: Най-възрастният рекордьор в колоезденето

На съвсем 107 годишна възраст френският безспорен първенец в категория „ супер възрастен колоездач “ Робер Маршан още веднъж се завърна на пистата.

Заслужава фанфари, само че и да ги има, надали ще ги чуе. Робер Маршан е съвсем ням. Но още веднъж е на своя бегач. Точно месец преди да навърши 107 упоритият колоездач отново тренира.

Последният му връх е от януари предходната година. На 105 Маршан измина над 22 километра и половина за един час. После разгласи, че завършва с тези прояви. Лекарите му забранили. Заради сърцето. Но очевидно в този момент сърцето му споделя друго.
 Зелена светлина: На 105 още веднъж на върха Зелена светлина: На 105 още веднъж на върха
Кой е номерът на този играч? 105, несъмнено. Съвпада изцяло с възрастта му. Столетникът Робер Маршан още веднъж подсети за себе си на колодрума в И...

Жилавият дъртак е решен да опита най-малко още един път.
Робер Маршан: Казаха ми, че някакъв англичанин на 95 години упражнявал, с цел да усъвършенства върха ми. Ако той успее и съм жив, ще му аплодирам.
Робер Маршан не пропуща случай да се пошегува. Знае, че няма съперници на неговата възраст. Започнал е да кара колело на 14 години, само че чак на 67 се е посветил на дейни тренировки.
 Зелена светлина: Да се пенсионираш на 106 Зелена светлина: Да се пенсионираш на 106
Реши да се отдръпна. Да спре със надпреварите. Нещо, за което лекарите от дълго време упорстваха. Така или другояче от години се състезаваше самичък със себе си. На...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР