На планинските върхове Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх вали

...
На планинските върхове Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх вали
Коментари Харесай

Сняг вали на Мусала, Ботев, Черни връх и Мургаш

На планинските върхове Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх вали сняг. За това осведоми в формалната си фейсбук страница Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Оттам прецизират, че довечера от югозапад почнали превалявания от дъжд.

В София преваля дъжд. Към 20 ч. Национален институт по метеорология и хидрология записва и слаб временен дъжд над Драгоман, Благоевград, Бургас. На множеството места в страната е облачно или доминира раздрана облачност.

Пътеките на Витоша са мощно обледени, предизвестяват от Отряд София на Планинската избавителна работа. Камъните са хлъзгави. Мъгливо е и студено, осведомят още от отряда на страницата си във Facebook. „ Навлизаме в един сезон, при който нито с моторна шейна, нито с джип можем да достигнем елементарно до потърпевшите. За хеликоптер не приказваме, тъй като вали и е мъгливо. С други думи, пазете се! ", предизвестяват спасителите и обръщат внимание, че оборудването би трябвало да е подподяща, написа Българска телеграфна агенция.

Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология на следващия ден облачността от северозапад ще се раздира и ще понижава, след обяд над по-голямата част от страната до най-вече слънчево време. Предимно облачно ще се задържи по Черноморието и в Югоизточна България, където основно в часовете до обяд ще има превалявания от дъжд, само че до края на денонощието и там ще се обясни. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в София - към 12°, чакат още от Национален институт по метеорология и хидрология.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР