На пищна церемония в Лос Анджелис ФИФА показа как ще

...
На пищна церемония в Лос Анджелис ФИФА показа как ще
Коментари Харесай

ФИФА показа логото на Мондиал 2026

На обилна гала в Лос Анджелис ФИФА сподели по какъв начин ще наподобява емблемата на Световното състезание през 2026 година, което ще е първото с 3 страни домакини - Канада, Мексико и Съединени американски щати.

От международната централа са решили за първи път в историята на формалното лого на шампионата да бъде изобразена международната купа, а освен нейно графично копие.

Освен жадувания трофей, в емблемата е включено и цифрата 26 поради годината, в която ще се организира идващият футболен конгрес, проведен от ФИФА.

Оттам прецизираха, че довечера ще бъдат показани и 16 самостоятелни емблеми за всеки един от градовете, които ще одобряват мачове от Мондиал 2026. Както е известно, общият брой на дуелите в шампионата ще бъде рекорден: 104, поради увеличените участници от 32 на 48 тима.

Съединени американски щати ще разполага с цели 11 стадиона, на които ще се играят мачовете, в Мексико ще одобряват дуелите на 3 уреди, а останалите 2 ще бъдат в Канада. Стартовата дата на Световното състезание към момента не е ясна, само че се знае по кое време ще се организира финала: 19 юли 2026 година.

На церемонията участваха редица известни футболни персони от страните домакини като Хорхе Кампос, Алекси Лалас, Карли Лойд и Крейг Форест, а също по този начин и бразилската легенда Роналдо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР