На пазара идва заместникът на легендарен автомобилен модел.Четири месеца след

...
На пазара идва заместникът на легендарен автомобилен модел.Четири месеца след
Коментари Харесай

Идва заместникът на култова кола! Кой го показа

На пазара идва заместникът на именит авто модел.

Четири месеца след формалния дебют на Volkswagen ID.7, производството на моралния правоприемник на Passat към този момент стартира. Фабриката в Емден, Германия е мястото на което Volkswagen произвеждаше седанът Passat единствено до преди няколко месеца, преди моделът да бъде публично отстранен от гамата на германците в Европа. Там е мястото и на което през 2022 стартира производството на ID.4 след огромна инвестиция от страна на Volkswagen.
-->
Заводът в Емден е издигнат при започване на 60-те години на предишния век, с цел да подкрепи завода във Волфсбург в производството на Beetle и да употребява значимото комерсиално пристанище на града за експорт. Автомобил номер едно на Volkswagen, към който краткотрайно се прибавят второто потомство Transporter (T2) и 1500 или Typ 3, продължава да се създава до 1978 година, когато последният европейски Beetle слиза от поточните линии, с цел да освободи място за различен основен модел - Passat, който стартира да се сглобява едвам година по-рано.

През 2019 година, когато компанията афишира амбициозния си проект за електрификация, Емден е в листата на първите стратегически фабрики, които ще бъдат актуализирани и преобразувани от произвеждане на модели с стандартни мотори към напълно електрически такива на платформата MEB.

Процесът лишава към три години и завършва напролет на 2022 година, когато заводът стартира да създава втория по ред модел ID, а точно компактния SUV ID.4, дружно със завода в Цвикау, където същият модел се създава дружно с ID.3. Междувременно индустриалната линия на седана Passat стопира за непрекъснато в очакване на избрания за негов правоприемник - ID.7

Производството все още се прави с понижени темпове, само че Volkswagen е подготвен да ги форсира, защото поръчките към този момент са отворени, а доставките ще стартират през есента на 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР