На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие

...
На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие
Коментари Харесай

От КПКОНПИ поискаха отнемане на незаконно имущество за над 2 млн. лева

На първото постоянно съвещание за 2021 година, Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ одобри решения за внасяне на искове за лишаване на нелегално добито имущество в размер на 1 821 203 лева Решенията включват и искове за лишаване на 20 недвижими парцела и 9 моторни транспортни средства, на обща стойност 446 731.60 лева

В Окръжен съд – Кюстендил се внася иск против Спас Василев, на стойност 60 051.88 лева Той е упрекнат от прокуратурата в машинация – за това, че в интервала 2016 – 2017 година е въвел в подвеждане 7 лица с изказванието, че ще им обезпечи преференциални самолетни билети.

В Окръжен съд – Ловеч се внася иск против Павел Александров, на стойност 147 090.27 лева Претендира се и един неподвижен парцел. Александров е упрекнат от прокуратурата в това, че през 2015 година, в качеството си на длъжностно лице – шеф на Център „ Фонд за лекуване на деца “, е сключил контракт с компания, без да организира социална поръчка, като от тези му дейности биха могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

В Окръжен съд – Видин се внасят два желае – против Евтим Стефанов и против съучастничката му Десислава Емилова. Искът против Стефанов е в общ размер на 466 534.28 лева КПКОНПИ претендира и лишаване от него на 2 недвижими парцела и 3 автомобила. Стойността на желае против Емилова е 88 223.28 лева, като се претендира и лишаване на 1 автомобил. Стефанов е упрекнат от прокуратурата за това, че в интервала 2011 – 2013 година, в качеството си на длъжностно лице - изпълнителен шеф на Сдружение „ Агенция за районно развиване и бизнес-център – Видин “ е присвоил непознати парични средства на Министерство на регионалното развитие и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични планове сред България и Румъния и сред България и Сърбия. Според обвиняването, той е съставял неистинен публични документи, с цел да удостовери зародилото право на заплащане. Емилова е с обвиняване в съучастничество за това, че е улеснила дейностите на Евтим Стефанов, като е употребила неистинските публични документи.

В Окръжен съд – Хасково се внасят три искови молби против участници в проведена незаконна група, упрекнати за изнудване и осъществяване на финансови покупко-продажби без позволение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лева, с искания и за лишаване на 12 недвижими парцела и 5 моторни транспортни средства.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск против Димо Петров, на стойност 372 808.07 лева, като се претендира още отнемането на 5 недвижими парцела и 2 автомобила. Той е упрекнат от прокуратурата като съизвършител при потребление на лица за развратни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР