На първи януари един от най-прекрасните символи на Новата година

...
На първи януари един от най-прекрасните символи на Новата година
Коментари Харесай

Новогодишният концерт на Виенската филхармония – директно от Златната зала „Музикферайн“ – Виена

На първи януари един от най-прекрасните знаци на Новата година – обичайният новогодишен концерт на Виенската филхармония – за 83-ти път ще събере пред телевизионните екрани и радиоапаратите милиони фенове и слушатели от целия свят! Независимо от всички компликации и ограничавания, през които минава светът през последните две години,  събитието, чието осъществяване не е прекъсвало даже по време на Втората международна война, ще се състои. При това – още веднъж с аудитория, както потвърдиха преди седмица уредниците. По този метод Виенската филхармония изпраща на човечеството обръщение на вяра, другарство и мир! Защото какво би бил животът ни без този превъзходен музикален празник, полагащ красиво начало на всяка нова година?
 Даниел Баренбойм
Златната зала „ Музикферайн “ ще бъде обсипана с хиляди живи цветя, отгледани във виенските общински оранжерии, а в програмата с изключение на музика от семейството Щраус са включени и произведения на Карл Михаел Цирер и Йозеф Хелмесбергер. На диригентския пулт за трети път (след 2009 и 2014) ще застане Даниел Баренбойм – музикант, чието тясно креативно съдействие с Виенската филхармония датира от повече от три десетилетия. През 2022, на 15 ноември Баренбойм ще отпразнува своята 80-годишнина.


Новогодишният концерт на Виенската филхармония се следи онлайн от феновете и слушателите в над 90 страни по света. Програма „ Христо Ботев “ също има дългогодишна традиция в директните му предавания. На 1 януари тя ще означи самобитен празник, защото към този момент за 35-и път ще приобщи българските радиослушатели към многомилионната публика на това удивително събитие.

Сигналът на Еврорадио ще прозвучи от Златната зала „ Музикферайн “ в 12.15 часа българско време. Ние обаче ви каним да бъдете с нас тъкмо в 12.00, за ва „ подгреем “ с виенска музика и да сме подготвени за тържественото начало! Нека стартираме Новата година дружно – с музика, хубост и забавление!

Снимки: Terry Linke, Benedikt Dinkhauser   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР