На откритото заседание изпълнителният директор на Булгаргаз“ Деница Златева информира,

...
На откритото заседание изпълнителният директор на Булгаргаз“ Деница Златева информира,
Коментари Харесай

Булгаргаз“ очаква цената на газа за февруари да е с около 8,5% по-ниска

На откритото съвещание изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева осведоми, че сдружението чака дефинитивно препоръчаната контролирана цена на природния газ за февруари да бъде с към 8,5% по-ниска от тази за януари.

Тя уточни, че в ценообразуването са включени количества за рандеман от подземното газово вместилище в Чирен, чиято цена е закрепена и не се въздейства от ценообразуващия показател TTF " месец напред ". При планирането на добива главен приоритет за сдружението е постигането на удобен ценови микс и контролирана цена.

След разбор, направен въз основа на показаните от „ Булгаргаз “ данни и документи, както и след направени калкулации, в отчета на Комисията се предлага цената на природния газ през февруари да бъде 73.00 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС).

Окончателната цена, препоръчана от " Булгаргаз ", ще бъде одобрена на 1 февруари, само че наклонността през последните месеци е тя да върви надолу поради понижението на цените на международните тържища. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР