На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за

...
На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за
Коментари Харесай

НСО: Изведохме протестиращите от парламента според закона


На съображение член 27 от Закона за Националната работа за защита и по отношение на член 5, алинея 2 и член 13 и член 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, чиновници на НСО , в тясна съгласуваност с Министерството на вътрешните работи, изведоха наложително група жители, които в нарушаване на посочените разпореждания отхвърлиха да изоставен охранителен от НСО обект - постройка на Народното събрание. Това се споделя в позиция на НСО , разпратена до медиите.

Националната работа за защита съблюдава прецизно използвания към активността и функционалностите й закон и съответните подзаконови нормативни актове.

НСО няма да допусне да бъде използвана за политически цели и ще се опълчи остро на всевъзможни опити в тази посока.

Паралелно с това излезе и позиция на Министерство на вътрешните работи , в която се отхвърля да е използвана мощ при извеждане то на протестиращи те майки от постройката на Народното събрание. Информациите, популяризирани в новинарски онлайн издания, че „ служители на реда са извеждали принудително протестиращи от Народното събрание “, изрично не дават отговор на истината. Полицейските чиновници нямат законови пълномощия за обезпечаване или възобновяване на публичния ред на територията на постройките на Народното събрание, чиято защита е напълно в компетенциите на Националната работа за защита. В компетенциите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е гарантирането на публичния ред във външния периметър на постройките на Народното събрание. В този смисъл отвън техните пълномощия е реализиране на каквито и да е дейности по извеждане то на граждани от вътрешността на постройките на българския парламент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР