На оперативно заседание на Министерски съвет приехме единодушно решението да

...
На оперативно заседание на Министерски съвет приехме единодушно решението да
Коментари Харесай

Петков иска да уволни ген. Тонев, защото си върши работата

" На оперативно съвещание на Министерски съвет приехме единомислещо решението да отправим предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев ", това заяви началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

" Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което се е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет ", добави тя.

Бориславова посочи, че на територията на Министерски съвет се намира контактна точка, посредством която могат да се подават сигнали за закононарушения непосредствено до Европейската прокуратура. " Тук има предпазени очевидци, които желаят да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността ", сподели още тя.

На 23 март прокурор Марина Ненкова от Софийската градска прокуратура е поискала от шефа на НСО, да даде записи от камерите за видео наблюдаване на всички входове и изходи на постройката на Министерския съвет на " Дондуков " 1 за времето от 23.02.2022 до 23.03.2022 по досъдебно произвеждане.

Ген. Емил Тонев беше назначен за шеф на НСО в края на юли 2020 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР