На официалния сайт на Министерството на вътрешните работи вече има

...
На официалния сайт на Министерството на вътрешните работи вече има
Коментари Харесай

След Брекзит: МВР ще информира британците за условията за пребиваване у нас

На формалния уебсайт на Министерството на вътрешните работи към този момент има графа за Брекзит. От министерството оповестяват, че рубриката има за цел да дава на жителите на Обединеното кралство и техните фамилии, които са се открили в България, информация за реда и изискванията за влизане и престояване в страната след отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз, оповестява Българска национална телевизия.

Посочва се, че Министерство на вътрешните работи се приготвя за отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз, като подхваща ограничения за обезпечаване правата на жителите в сходство със Споразумението за отдръпване, както и при положение на отдръпване без съглашение. От вътрешното министерство прецизират, че влизането и пребиваването на английските жители в България ще се прави по реда и при изискванията на Закона за чужденците. Подготвените от държавното управление промени плануват изключение от това състояние за английските жители и техните фамилии, които са се открили в България и са построили трайни връзки с нашата страна. Целта на уредбата е да резервира правата на престояване на тези жители такива, каквито са все още на отдръпването.
Настоящата графа има за цел да дава на жителите на Обединеното кралство и членовете на техните фамилии, които са се открили в България, информация за реда и изискванията за влизане и престояване в страната след отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз.
Предвидена е процедура по пререгистрация на всички жители от посочените в законопроекта категории. С прекосяването ѝ тези жители ще придобият специфичен статут, допускащ по отношение на тях да бъдат прилагани основанията и условията, които са били използвани към тях все още на Брекзит, т.е. основанията по законодателството за европейските жители. Чрез даването на този статут английските жители и техните фамилии, избрали да живеят и работят у нас, ще могат да продължат живота си в страната по този начин, както и преди Брекзит.

Предлаганата уредба е реципрочна на тази, която английската страна ще предложи за жителите на Европейския съюз, в това число българските жители, които към 29 март 2019 година са се открили и обитават законно в Обединеното кралство.

Право да аплайват за новия статут ще имат жителите на Обединеното кралство и членовете на техните фамилии, които към 29 март 2019 година обитават законно в България. Те ще разполагат със период до края на 2020 година с цел да извършат своята пререгистрация. За задачата те ще би трябвало да се явят персонално и да подадат заявление в дирекция „ Миграция “ или в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, като приложат документите, изискващи се по законодателството за жителите на Европейски Съюз за съответния тип престояване. След подаване на заявката е очакван едномесечен период за издаване на позволение за престояване, през което време претендентите ще разполагат с краткотрайно уверение. Таксата за издаването на позволение за престояване е в същия размер като таксите, които жителите на Европейски Съюз заплащат за сходен тип услуга.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР