На официална церемония в Националния дворец на децата в София

...
На официална церемония в Националния дворец на децата в София
Коментари Харесай

Куба - далечна и близка

На публична гала в Националния замък на децата в София бяха наградени отличените в Националния училищен конкурс " Куба - далечна и близка " - 2023 година
Стотици участници от цялата страна и тази година имаха опция да насочат креативната си сила към разнообразни тематики, свързани с героите на Сиера Маестра; заветите на Апостола на кубинската самостоятелност Хосе Марти; Куба и нейните международни достижения в региона на опазването на здравето, образованието, екологията, науката, културата, спорта; интернационализмът и солидарността на Куба с народите по света; съзидателно съдействие и другарство България - Куба.
Учениците от I до XII клас участваха с произведения, написани на български или на испански език: прозаичност (разкази, съчинения, есета); лирика (стихове); реферати; мултимедийни формати - презентации и видеоматериали, както и с рисунки.
Повече от десетилетие състезанието се провежда от Асоциацията за другарство " България - Куба ", Синдиката на българските учители, Националния замък на децата, Фондация " Устойчиво развиване за България ", Съюза на българските писатели, Съюза на българските  публицисти, БАС и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България. Инициатор и ръководител на Организационния комитет на състезанието е госпожа Станка Шопова, почетен ръководител на Асоциацията за другарство " България - Куба ".
В своето одобрение Н. Пр. Мариета Гарсия Хордан поздрави наградените и пожела този конкурс да продължи още дълги години, тъй като дава информация на младежите в България за Република Куба и сближава народите ни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР