На официална церемония пред Паметника на Съветската армия бе отбелязан

...
На официална церемония пред Паметника на Съветската армия бе отбелязан
Коментари Харесай

БСП и руският посланик поднасят венци и цветя за Денят на победата

На публична гала пред Паметника на Съветската войска бе маркиран Денят на успеха на Червената войска над Хитлеристка Германия във Великата отечествена война. Венци и цветя поставиха изключителният и пълномощен дипломат на Руската Федерация в България Анатолий Макаров, аташето по въпросите на защитата на Руската Федерация в Република България Виктор Авдеев, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, ръководителят на Националния съвет на Българска социалистическа партия Калоян Паргов, жители и посетители на града.

По улиците на столицата и на още над 30 града в страната мина и шествието на " Безсмъртния полк ". В словото си съветският дипломат съобщи, че най-важното в този момент е да не забравяме уроците от тази война и добави, че не принадлежи към военното потомство.

В речта си Калоян Паргов, ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия съобщи, че 9 май 1945 година е дата с голямо историческо значение, ден на успеха и ужаса на войните. " Благодарение на разсъдъка на Великите сили и тяхното обединяване се победи Хитлеристка Германия ", сподели в словото си той и добави, че България също има доста огромен принос в антифашистката битка.

Участниците от своя страна носиха портрети на своите предшественици, взели участие в партизански придвижвания и интервенции против Третия Райх . Развяваха се Съветски и Руски флагове, а участници в шествието носиха и портрети на Сталин, Ленин и Георги Димитров, напомняйки на по-старите поданици на столицата, " усмихнатите лица " и от класните стаи до 1989 година

Инициативата се организира в страни като Англия, Франция, Русия, Австрия, Съединени американски щати, Армения, Германия, Израел, Ирландия, Исландия, Катар, Корея, Ливан, Швеция, Коста Рика, Полша, Италия, Белгия, Холандия, Черна Гора, Монголия, Норвегия, Молдова, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Съединени американски щати, Узбекистан, Украйна, Естония, Малта, Австралия, Швейцария и Абхазия.

Припомняме, че Акцията " Безсмъртен полк " се организира за пръв път в България на 9 май 2016 година , по случай 71-та годишнина от края на Втората международна война в Европа. Шествия са проведени в над 35 града. " Безсмъртен полк " е социална акция, която се организира в Русия, в последно време и в някои други страни.

Акцията е извършена за пръв път в съветския град Томск през 2012 година През 2013 акцията " Безсмъртен полк " се организира в 120 градове и села в Русия, а през 2014 - в 500 града в седем страни по света. През 2015 " Безсмъртният полк " марширува в 15 страни. В Москва излизат половин милион души, отпред с президента на Русия Владимир Путин, който носи портрета на своя татко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР