На официална церемония на 19 март в хотел Балкан Палас“

...
На официална церемония на 19 март в хотел Балкан Палас“
Коментари Харесай

bTV Media Group с приз за „Зелената седмица“ на 21-вите Годишни награди за отговорен бизнес на БФБЛ

На публична гала на 19 март в хотел „ Балкан Палас “ Българският конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) разгласи спечелилите в Годишните награди за виновен бизнес 2023 – най-утвърдения конкурс за корпоративна обществена отговорност, стабилно развиване и разнообразие в България, който се организира под мотото „ Дай добър образец “. За авторитетните оценки, които бяха връчени за 21-ва поредна година, се състезаваха впечатляващите 126 ESG начинания, осъществени от 82 компании.

Престижните оценки бяха връчени от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, министъра на труда и обществената политика доктор Иванка Шалапатова, министъра на околната среда и водите Юлиан Попов, кмета на Столична община Васил Терзиев, заместник-министъра на образованието и науката проф. Генка Петрова, заместник-министъра на нововъведенията и растежа Мартин Гиков и английския дипломат Роб Диксън.

Гости на церемонията бяха над 250 души – висши мениджъри на фирмите членове на БФБЛ и на компании, взели участие в надпреварата, членове на журито, съидейници от обществения и гражданския, дипломати и медии.

bTV Media Group взе приз за своята ESG самодейност „ Зелената седмица “ в категория „ Маркетинг, обвързван с идея “ . Кампанията беше отличена на 3-то място. Наградата бе връчена от кмета на Столична община Васил Терзиев на Жанета Дядовска, шеф на отдел „ Маркетинг и корпоративни връзки “ в медийната група.

Първото издание на „ Зелената седмица “ - ESG самодейност за адресиране на проблемите с климатичните въздействия, беше осъществено от bTV Media Group през 2023 г.  Проектът е част от одобрения обществен бранд „ Добрият образец “ и цели да насочи вниманието на потребителите към устойчиви практики и положителни образци за запазване на околната среда. „ Зелената седмица “ е стратегическа самодейност на паневропейско равнище и включва в своя обсег медийни групи от огромното семейство на CME в Централна и Източна Европа - България, Чехия, Словакия, Словения, Хърватска и Румъния, които с изключение на посредством своите информационни запаси и интензивности, доближават до потребителите и посредством персоналния образец на хиляди чиновници.

От 5 до 10 юни 2023 година bTV Media Group посвети огромна част от своето ефирно, цифрово и радио наличие на „ Зелената седмица “. Проектът започва в Световния ден на околната среда - 5 юни, и продължи до 10 юни 2023 година В рамките на този времеви интервал, под мотото „ Отговорни към природата дружно “, бяха отправени и осъществени екологични послания и действия с съответни образци и модели за природосъобразен метод на живот.

Комуникацията на „ Зелената седмица “ във всички канали от портфолиото на медийната група е достигнала до 2 482 000 души (ГАРБ, възрастова категория 4+), излъчени са над 35 телевизионни и радио репортажа, изявленията и полемики. Участват общо 3350 чиновници на съдебномедицинска експертиза от България, Чехия, Словакия, Словения, Хърватска и Румъния.

Годишните награди за виновен бизнес са знаков план на Българския конгрес на бизнес водачите, който дава влиятелна платформа за виновните компании и техните сполучливи и вдъхновяващи акции в поддръжка на хората, обществото и природата. При откриването ръководителят на БФБЛ Левон Хампарцумян акцентира ролята на виновния бизнес за основаването на устойчива стопанска система и благополучие за цялото общество.

Голямото отличие „ Инвеститор в обществото “ завоюва Лидл България с самодейността „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден: трансформацията “.

Yettel България взе златото в „ Инвеститор в знанието “ – категорията с най-вече кандидатури тази година, с програмата си за безвреден интернет и развиване на цифрови умения. 

„ Инвеститор в околната среда “ е Foodobox с едноименното мобилно приложение, което се бори с разхищението на храна и за три години е асъдействало за 75 тона по-малко СО2 излъчвания.

Vivacom се класира преди всичко в „ Инвеститор в човешкия капитал и изискванията на труд “ със своята Лятна стажантска стратегия.

Yettel България заслужи и огромния приз в категория „ Многообразие на работното място “ с цялостната си политика за разнообразие и приобщаване, която включва програмата за хора с разнообразни благоприятни условия „ Рамо до рамо “, младежките стратегии Hub by Yettel, Втора промяна и други. Категорията бе въведена в състезанието преди четири години и цели да разпространява Хартата на многообразието – взаимна самодейност на Българския конгрес на бизнес водачите и Центъра за проучване на демокрацията за  насърчаване на политиките за недискриминация, равнопоставеност и приобщаване в работна среда. Хартата в България е част от европейската платформа, която сплотява 26 национални харти. Наградата дава на отличените две спомагателни благоприятни условия – да споделят своя опит и положителни практики на иден уебинар за разнообразие на работното място, проведен от БФБЛ, и да участват на формалното разкриване на Европейския месец на многообразието в края на април в Брюксел.

Кампанията Giving Friday на dm България зае първото място в категория „ Маркетинг, обвързван с идея “. 

Foodobox сграбчи и наградата за „ Най-добра обществена политика на малко или приблизително дружество “. През платформата на компанията заведения за хранене, пекарни и супермаркети продават с понижение продуктите си с изтичащ период на валидност на крайните консуматори.

В конкуренция с всички 126 кандидатури, взели участие в състезанието, Paysafe България взе специфичната премия „ Engage “ със своята КСО стратегия за поддръжка на локалната общественост, развивана в партньорство с цивилен организации и подобрила живота на деца, възрастни хора, дами в риск и доста други. Това отличие се връчва за цялостна ангажираност и присъединяване на чиновниците, а носителят се дефинира от Британското посолство в София.

Пълен лист с отличените компании и планове може да бъде открит тук. Българският конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) провежда авторитетния конкурс eжегодно от 2003 година насам, с цел да насърчи положителните ESG практики и да разпространява корпоративните стратегии с най-голямо влияние. В надпреварата с мото „ Дай добър образец “ вземат участие компании от всички браншове на стопанската система от цялата страна без значение дали са членове на БФБЛ или не. Така състезанието дава необятна и представителна картина на ангажираността на частния бранш с решаването на редица публични провокации. Победителите се дефинират от без значение и обективно жури от уважавани специалисти от Неправителствени организации бранша, институциите, бизнеса, университетските среди и медиите,  а спечелилите в седемте категории на състезанието и носителят на специфичната премия получиха статуетки, направени от художника Никола Енев.

Престижната гала включваше показване на всички номинации, като техни резюмета са оповестени в архива на Наградите на уеб страницата на БФБЛ.

Водеща на събитието беше Евелина Павлова, а за настроението в залата се погрижиха музиканти от Quarto квартет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР