Остават само два работни дни – 29 и 30 април,

...
Остават само два работни дни – 29 и 30 април,
Коментари Харесай

НАП: Имате два дни да подадете данъчна декларация, после влизате в черния списък

Остават единствено два работни дни – 29 и 30 април , с цел да подадете годишната си данъчна декларация . В противоположен случай рискувате да влезете в листата на неточните платци, а и да плащате след това с лихвите.

Припомняме, че годишна данъчна декларация подават лицата, получили през 2023 година приходи от възнаграждения, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца на прихода. Земеделските стопани и лицата, които през предходната година са получили приходи от наем или от продажба на имущество, също би трябвало да попълнят формуляра. В декларацията се показват и някои облагаеми с финален налог приходи от чужбина, като дивиденти и ликвидационни дялове , парични и предметни награди от игри, от надпревари и състезания, които не са предоставени от шеф или възложител и други

Срокът за обявление и заплащане на налога по годишните данъчни заявления е 30 април .

Физическите лица, извършващи активност като търговци (например регулярно продават артикули в интернет за печалба), едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като Едноличен търговец, подават годишните си заявления за приходите до 1 юли 2024 г ., защото 30 юни е неделя . В случай че едноличен търговец или регистриран аграрни собственик, който се полза като Едноличен търговец, е получил и приходи, които не са свързани с тази му активност, като да вземем за пример от наем, те се заявяват в период до 30 април , прецизират още от Национална агенция за приходите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР