На обявилия гладна стачка в затвора бивш грузински президент Михаил

...
На обявилия гладна стачка в затвора бивш грузински президент Михаил
Коментари Харесай

Преляха кръв на бившия грузински президент Саакашвили заради гладната стачка

На обявилия гладна стачка в пандиза някогашен грузински президент Михаил Саакашвили е била прелята кръв и в този момент положението му е устойчиво, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се организация Интерфакс и персоналния му доктор.

" Един от индикаторите на кръвните проучвания на Саакашвили беше неприятен, по тази причина лекарите в локалния затвор и екипът на колата за спешна помощ на Бърза помощ ми помогнаха за преливането, след което положението на Саакашвили се стабилизира ", сподели Николоз Кипшидзе, лекарят на Саакашвили.

Според Кипшидзе Саакашвили би трябвало да бъде трансфериран в болница в града, тъй като " рецесията може да се повтори, а в затворническа болница оправянето с нея ще е мъчно ".

Прозападният политик, който на 1 октомври разгласи гладна стачка, беше задържан, откакто се завърна в Грузия след дълголетен престой в чужбина. Заплашват го до шест години затвор, откакто през 2018 година той беше наказан задочно за корист с власт и потулване на доказателства по времето, когато е бил президент. Той дефинира обвиняванията като политически стимулирани.
свързани новини2790на 19.10.2021
53-годишният Саакашвили оглави " Революцията на розите " през 2003 година, която смъкна от власт дългогодишния грузински водач Едуард Шеварднадзе. Саакашвили беше президент от 2004 до 2013 година, преди да напусне Грузия и да стартира да гради нова политическа кариера в Украйна. На 1 октомври той беше задържан и вкаран зад решетките, откакто се завърна в родината си в навечерието на парламентарните избори, с цел да активизира опозицията и както сподели - " да взе участие в спасяването на Грузия ". Миналата седмица хиляди негови последователи излязоха на протест в Тбилиси с искане за освобождението му.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР