На някои хора краката ще започнат да треперят само ако

...
На някои хора краката ще започнат да треперят само ако
Коментари Харесай

Най-дългият висящ мост за пешеходци отваря

На някои хора краката ще стартират да треперят единствено в случай че погледнат фотосите на това впечатляващо оборудване.

"Небесен мост 721 ", наречен на дължината си в метри, е най-дългия провесен пешеходен мост в света и ще отвори за смели туристи идващия месец.

Той се намира в Чехия и по особено в курорта Бохемия Долни Морава, ситуиран в красивата планина Йесеники. Мостът се издига на 95 метра над земята, а най-широката му част е една 1, 2 м.

Съоръжението измества от първата позиция досегашния водач – висящия мост в Баглунг Парбат дълъг 567 метра, който пресича реката Кали Гандари в Непал.

“721” е описван от основателите си като неповторимо преживяване за туристите, което ще им предложи спиращи дъха моменти с панорама към хубостта на планината. А адреналинът? Той се подразбира!

Обектът е на 200 километра от столицата Прага и се намира на метри от друго рисково прекарване - 55-метрова дървена пешеходна серпантина, наречена Sky Walk, от която се открива панорама към природата.

Тези забележителността са забележителна височина – този регион е извисен на цели 1125 метра над морското ниво.

От другата страна на моста турстите ще може да се насладят на локалната природа по маршрут наименуван “Мостът на времето”.




Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР