На ноемврийското заседание на ОбС-Мездра бе разгледана докладна записка от

...
На ноемврийското заседание на ОбС-Мездра бе разгледана докладна записка от
Коментари Харесай

​МБАЛ-Мездра ще получи 80 000 лв. от общинския бюджет

На ноемврийското съвещание на ОбС-Мездра бе прегледана докладна бележка от шефа на лечебното заведение доктор Илияна Михайлова, касаеща финансово подкрепяне на болничното заведение с безлихвен заем от 150 000 лева Причините за молбата на доктор Михайлова са покриване на остарели отговорности към снабдители на медикаменти и медицински такъми, както и стабилизиране финансовото положение на сдружението.
След продължителни диспути, отчитайки неглижирането на общинските лечебни заведения от страната, неприятното финансово положение на МБАЛ-Мездра и финансовите благоприятни условия на община Мездра, на гласоподаване бе подложено предложение за даване на 80 000 лева безлихвен заем на болничното заведение със период на погасяване 2 години. За това предложение гласоподаваха 15 от общинските съветници, един бе „ срещу “ и един-„ въздържал се “.
През 2017г. болничното заведение към този момент получи от общината 77 000 лева за ремонт на покрив, фасада и асфалтиране на паркинг. Към момента отговорностите на МБАЛ-Мездра към общината възлизат на 80 000 лева - средства, с които община Мездра е погасила настоящи разноски на болничното заведение за прехрана.
В плана за дневен ред на съвещанието бе заложено и разглеждането на оздравителния проект на сдружението. На доктор Михайлова бе предоставено да показа поправена версия на идващото съвещание на ОбС-Мездра през месец януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР