На Никулден Тракийския университет награди своите най-изявени студенти през учебната

...
На Никулден Тракийския университет награди своите най-изявени студенти през учебната
Коментари Харесай

Годишни награди за изявени студенти на Тракийския университет

На Никулден Тракийския университет награди своите най-изявени студенти през образователната 2021/22 година

Бяха раздадени над 330 грамоти в 4 категории.
148 за отличен триумф (над 5,50), от които 23 на цялостни отличници (6,00);43 на студенти изявени в спорта всред които са международният първенец по бойно самбо Мариан Димитров и вицеевропейският първенец и първенец от Световната купа по Спортна пукотевица – Трап Селин Али; 66 за високи научни достижения като най-изявените са Анна Георгиева  – студент в 5 курс „ Ветеринарна Медицина “ за присъединяване в ревю ECOMONDO  в Римини, Италия – водещо интернационално събитие в Европа за софтуерни индустриални нововъведения, обхващащи всички браншове на кръговата стопанска система, както и Кахан Челик – МФ, 3 курс, сп. „ Медицина ” за участие  като член в НИП 2/2022, съавтор и презентиращ създател на малко устно присъединяване в Joint Forum SEEC-IMAB 12-th South-East European Conference of chemotherapy, infections and cancer & 32-st Annual Assembly of International Medical Association Bulgaria 20-23 October, 2022, Trakia University – Stara Zagora и Съавтор с присъединяване в интернационална конференция – First International Conference on Technologies for Smart Green Connected Society;80 за високи достижения в художествено-творческа активност като най-изявените от тях са студентите от компетентност Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн Джулиана Гутова, Миглена Колева, Иоанна Виденова, Камелия Димова, Анита Илиева, Недко Боянов, Петя Иванова и Габриела Янкова, както и изпълнителите от университетския рок състав “Макрофагос ” Александра Костадинова (5-ти курс Медицина), Антони Дабровски – (6-ти курс, Медицина) Шеймъс МакАлистър (Ветеринарна медицина).
Освен това Зелени Балкани Специални награди на „ Зелени Балкани “ бяха връчени на 5-ма изявени студенти на ВМФ, взели участие интензивно в активността на “Спасителен  Център за диви животни ” на “Зелени Балкани ”: Тетяна Канивец (4-ти курс), Адриана Росенова Джамалова (5-ти курс), Даниел Станимиров Гаджаков (4-ти курс), Габриела Владимирова Белева (4-ти курс).

Главният секретар на университета проф. доктор Ани Златева откри церемонията с думите:

“Уважаеми господин Ректор, уважаеми представители на ректорското управление, уважаеми декани и зам.-декани, скъпи студенти. Днес сме се събрали поради вас в навечерието на един прелестен български празник, на който честват всички български студенти, който е почнал преди 120 години да се отбелязва на датата 8-ми декември. И в действителност на връх един различен прелестен християнски празник, какъвто е днешния вие сте събрани през днешния ден тук в тази зала и тя е преизпълнена с хора, които са посочили достижения в учението, науката, в художествената и спортната активност. Радвам се да ви видя! благодаря ви за вашата интензивност. Благодаря, че сте положили усърдие и старания и през днешния ден е наш ред да ви кажем нaшето “Благодаря! ”

Ректорът на Тракийския университет проф. доктор Добри Ярков приветства студентите:

“Здравейте, сътрудници! Аз несъмнено съм най-щастливият ректор в България като виждам тази цялостна зала с изявени наши студенти в разнообразни области: в образователната работа, в научно-развойната активност, в спорта, в художествено-творческата интензивност. Наистина сърцето ми е изпълнено с наслада, че мога да ви поздравя през днешния ден. Включително и нашите студенти от чужбина. И се веселя, че толкоз доста наши студенти са в действителност в тази зала с толкоз съществени достижения. Видях, че има отличници с 6,00. Видях, че има международни първенци. Видях, че има изявени в спорта. Видях, че има изявени студенти в научно-развойната активност. Това доста ме радва и аз се гордея с вас и вие сте хората по-нататък, които ще дърпат и университета напред. От тази естрада желая да ви заявя, че към вас вниманието ще бъде в действителност особено на мен като ректор и на цялото ректорско управление. И поканвам тези от вас, които желаят да продължат своето кариерно развиване в тракийския университет да го създадат незабавно откакто завършат бакалавърска, магистърска степен. След което да продължат по докторски стратегии, тъй като университетът има потребност от водачи като вас. Желая ви да бъдете здрави. Желая ви да бъдете с един радостен и добър дух през тези идни празници: студентския празник, рождествените празници, Нова година. Идват с тези празници нови очаквания и нови фантазии. Желая Ви да имате положително въодушевление и през днешния ден ще продължи моето наслаждение да връча премиите на отличните студенти във всички посоки. Благодаря Ви сътрудници и Ви искам доста триумф! ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР