На незаконния строеж край Калиакра продължава да се работи. Вчера

...
На незаконния строеж край Калиакра продължава да се работи. Вчера
Коментари Харесай

През нощта: Незаконният строеж край Калиакра се е сдобил с бетонна плоча

На противозаконния градеж край Калиакра продължава да се работи. Вчера разказахме за строителството на административна постройка, в терен, който е в две предпазени зони. Днес към този момент е излят и бетона.

На обекта не се виждат служащи, няма и осведомителна табела, от която да е видно кой е възложител и кой реализатор на обекта.

За продължаващото строителство осведомяваме основния проектант на община Каварна, който незабавно пристигна на място.

Арх. Камен Жейнов окачестви протичащото се като безочливост. Според него на възложителите на градежа, две физически лица, към момента не е връчен констативния акт от инспекцията за закоността на градежа. Това обаче надали е спънка да спрат строителството, защото през вчерашния ден в общината са получили писмо от тях.

" Тези хора настояват, че имат документи за разкриване на строителна площадка, които просто не попадат при нас”, добави архитектът.

Оказва се, че няма кой да спре строителството до момента в който тече разногласието. По думите му единственият метод е да се подредят едни хора и да пречат някой да пристигна да лее бетон когато и да е на денонощието.

Следващата седмица констативният акт ще бъде връчен на възложителя. А кметът ще издаде заповед за непринудено унищожаване на към този момент издигнатото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР