На неформална среща в Прага на 31 август външните министри

...
На неформална среща в Прага на 31 август външните министри
Коментари Харесай

ТАСС: ЕС ще обсъди на 31 август възможността за ограничаване на издаването на шенгенски визи на руски граждани

На неофициална среща в Прага на 31 август външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят опцията за смяна на шенгенския визов кодекс за в допълнение понижаване на издаването на визи за руснаци, сподели дипломатически източник на ТАСС в Брюксел.

„ Въпросът за опцията за проведено взаимно доста понижаване от всички страни от Европейски Съюз на броя на шенгенските визи, издавани на съветски жители, ще бъде подложен от редица страни, по-специално Естония и Финландия “, сподели събеседникът на организацията.

Отбелязва се, че на срещата ще бъдат разисквани промени във визовия кодекс, който не разрешава цялостно прекъсване на издаването на шенгенски визи на национална или етническа основа.

„ На първия стадий ще бъде прегледано основаването на доброволна система за неведнъж понижаване на издаването на туристически визи на съветски жители, към която неотложно могат да се причислят тези страни от Европейски Съюз, които към този момент са подготвени за тази стъпка “, добави той.

По-рано представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Европейски Съюз няма предпочитание да търси дипломатическо решение на актуалната рецесия. „...издадохме дълго изказване по отношение на най-новите конфронтационни желания на Европейски Съюз за резултатите от срещата на Европейския съвет на 30-31 май. Това е продължение на войнствената изразителност на Жозеп Борел, която чуваме в последно време. В това изказване виждаме неналичието на предпочитание от страна на западняците да търсят дипломатически пътища за излизане от рецесията, договорно решение на дългогодишните проблеми в региона на европейската сигурност, довели до сегашната гореща рецесия в Европа.

Вместо това Брюксел залага на милитаризацията на Европейски Съюз, с цел да попълни запасите от оръжия и военно съоръжение, изпратени на режима в Киев в нарушаване на личните правила на Европейски Съюз и интернационалните правила за надзор на износа. Всичко, за което самите те упорстваха, се отритна и не помни, просто давайте тичешком и по-бързо, стига войната да не свърши.

Те вършат това, без да обръщат внимание какво се случва в техните страни, където стандартът на живот на елементарните европейци се е сринал. Това не е наш проблем. Това е техен въпрос. Те постоянно са загрижени за човешките права. Защо не виждат какво става в техните страни поради личната им политика “, акцентира Захарова.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР