“На национално ниво от четвъртък пада задължителното носене на маски

...
“На национално ниво от четвъртък пада задължителното носене на маски
Коментари Харесай

Радка Аргирова: Маските в градския транспорт падат от четвъртък

“На национално равнище от четвъртък пада наложителното носене на маски в градския превоз ”. Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова, след съвещание на експертния съвет към Министерството на здравеопазването, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Отчита се спад на заболелите от Ковид-19, цифрата на инфектираните за ден е към 1 000 души и се резервира броят на пациентите в интензивно поделение, които са под 50. В резултат на това, пада наложителното носене на маски в градския превоз от четвъртък, към този момент остава наложително тяхното носене във всички здравни заведения.

“При такива стойности, към този момент можем да кажем, че ние управляваме вируса, а не той нас. Можем ние да кажем какви да бъдат ограниченията, а не вирусът да ни ги постанова. Това е извънредно ободряващо ”, сподели проф. Аргирова.

Вирусологът акцентира, че ние към този момент прекосяваме към ендемичния интервал от вируса. “Постепенно вирусът ще се приравнява към другите респираторни вируси, каквито е да вземем за пример грипът. Това се чака да стане при започване на образователната година “, съобщи още тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР