На нашата планета има удивителни места, където и до ден

...
На нашата планета има удивителни места, където и до ден
Коментари Харесай

Удивителни места на Земята, където човешки крак не е стъпвал

На нашата планета има удивителни места, където и до ден сегашен не е стъпвал човешки крайник. Там цивилизацията не е съумяла да победи природата. Вижте непознатите места на Земята, където не е стъпвал човешки крайник:

Отдалечените елементи на Сибир

Сибирската територия е голяма и там има места, където не е стъпвал човешки крайник. Сибир е най-слабо обитаемият район в света и по тази причина си има много основателни аргументи. Там можете да се натъкнете на един от най-суровите условия на живот на нашата планета. Температурите могат да доближат до -65 градуса и сибирската зима не е смешка.

Дори невероятните гори и дивата девствена природа в Сибир да наподобяват привлекателни, те се покриват със сняг още през октомври.

Под ледовете на Антарктида

Антарктида е най-студеният континент на планетата и най рисковите температури се срещат тъкмо там. Ние в никакъв случай може да не узнаем какво точна се крие под ледовете. Въпреки че на континента има и сухи региони, като Сухата котловина, е съвсем невероятно да се стъпи на самата земя на континента, защото 90% от земите му са покрити с лед. Учените са съумели да доближат дъното на езерото Восток, само че това е станало със специфични уреди, а не със стъпването на човешки крайник.

Наскоро даже беше открит голям източник на топлота под арктическия лед, който загатва за опцията там да има скрити вулкани. Учените имат вяра, че на Антарктида преди 100 млн. години не е имало лед.

Дълбоките гори на Амазония

Амазонската екваториална гора или просто Амазония, постоянно наричана и Амазонска джунгла, е голям горски пояс от екваториални гори, ситуиран във водосборния басейн на река Амазонка в Южна Америка.

Въпреки напредналите технологии, познанието ни за джунглата е лимитирано. Труднодостъпните места, стотиците хиляди километра необитаеми от хора пространства са неподходящите условия, които възпират проучването на Амазония.



Източник: " Дарик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР