На мястото на инцидента пристигнал негов приятел - също униформен,

...
На мястото на инцидента пристигнал негов приятел - също униформен,
Коментари Харесай

Колега на дрогирания полицай, който блъсна няколко коли, опитал да го прикрие

На мястото на случая дошъл негов другар - също еднообразен, който декларирал, че той е карал автомобила

Колега на полицая от столичното 8 районно управление (на МВР), който през вчерашния ден бе арестуван, откакто предизвика катастрофа в столичния квартал „ Дружба ”, е опитал да го прикрие. Както Флагман.бг писа,  служителят на Министерство на вътрешните работи е самокатастрофирал и е помел още няколко автомобила.

Пристигналият на място екип на органите на реда му е направил тест за опиати, който се оказал позитивен. Служителят е отказал тест за алкохол.

След като е извикан да работи изключително поради митингите, служителят на реда тръгнал с лекия си автомобил самичък. На завой в квартала обаче блъснал кола и избягал от местопроизшествието. След това отишъл пред районното, където леко блъснал още две коли. На мястото на злополуката се появил негов другар - също еднообразен, който декларирал, че е карал колата.

Шофьорът на единия ударен автомобил обаче твърди, че друг човек е блъснал автомобила му. Два часа по-късно на мястото се върнал самият служител на реда и признал виновността си. Отказал тест за алкохол, само че се съгласил за опиати и дал позитивна проба. Тестът е отчел съществуване на амфетамин. 



Потърпевшият водач обаче подозира, че казусът ще се потули. “В протокола ми написа, че ПТП-то е станало в 9 часа. Няма по какъв начин да е станало тогава, тъй като аз още бях на работа, пътувам от работа с този автомобил. Аз би трябвало да съм бил вътре в колата като е станало, в случай че е станало в 9 часа. А аз не съм бил. Това е станало след 9 и половина като съм се прибрал. Но никой не споделя точния час. От там излизам с разбиране, че желаят да го прикрият ”, описа Динев.

Мъжът твърди, че поради всички скандални случаи напоследък, към този момент няма доверие в органите на реда. Поради неспособност на фамилията да поправи колата, тя остава паркирана, там където е била блъсната. Динев споделя, че застраховката няма да може да покрие вредите и се усеща в невъзможност.

“Да ми купи нов автомобил господинът, който ми е блъснал колата, за това упорствам и очевидно ще се съдим. Или този да покрие вредите, или да ми купи нов, тъй като ми връзва ръцете отвред. Без кола съм заникъде ”, съобщи пострадалият.

Вчера от прокуратурата привлякоха служителя на реда към наказателна отговорност. Предстои да се изиска и мярка за непрекъснато задържане под стража.

Полицейският чиновник е на 32 години, с 10 години стаж в Министерство на вътрешните работи. Той е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да му предяви обвиняване. Ако бъде приет за отговорен, може да получи наказване „ отнемане от независимост ”, оповестяват от прокуратурата.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР