На мястото на библейските Содом и Гомор американски учени от

...
На мястото на библейските Содом и Гомор американски учени от
Коментари Харесай

На мястото на библейските Содом и Гомор бяха открити следи от катастрофа

На мястото на библейските Содом и Гомор американски учени от Югозападния университет Албакърки откриха следи от паднал астероид, оповестява уеб сайтът Сайънс нюз.


Космическото тяло се е сблъскало със Земята преди 4000 години и е изпепелило тези два града на север от Мъртво море.

Археолозите осъществили разкопки в пет огромни антични обитаеми места в Йордания. Изследователите изясниха, че по тези места са живели хора в продължение на 2500 години до края на бронзовия век. След това селищата са били изоставени в продължение на 600-700 години.

По времето на рухването на астероида в района са живели към 40-65 хиляди души. Резултатите от радиовъглеродното датиране са посочили, че преди към 3700 години постройките от кирпич ненадейно са изчезнали, като са се запазили единствено каменните им основи. Освен това външният пласт на доста глинени предмети бил разтопен и в него се образували частици стъкло с кристали на цирконий. Това приказва за доста високи температурни въздействия, сравними с температурата на повърхността на Слънцето.

Библейската легенда споделя, че в региона на Мъртво море се намирали градовете Содом и Гомор, които били унищожени от Бог поради непростимите грехове на техните поданици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР