На място е починало и животното, теглело каруцатаКола удари каруца

...
На място е починало и животното, теглело каруцатаКола удари каруца
Коментари Харесай

Заради превишена скорост: Кола удари каруца край Сливен, загинаха четирима мъже


На място е умряло и животното, теглело каруцата

Кола удари каруца наоколо до разклона за сливенското село Сотиря. Инцидентът е станал към 2 часа през нощта. В каруцата е имало четирима мъже - на 37, 38 и двама на 31 години, които са починали. На място е умряло и животното, теглело каруцата. 

Тежкият пътен инцидент е поради превишена скорост. Това съобщи на ексклузивен брифинг  окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов, представен от Българска телеграфна агенция. Водачът на автомобил, блъснал каруца в ранните часове на 6 май, не е съобразил скоростта с изискванията на видимост.

По думите на Гангалов, първичните данни от огледа - вредите по автомобила и каруцата, дават съображение да се счита, че скоростта е била сред 120 и 150 км/ч. Шофьорът е тестван на място и полевите проби не са отчели съществуване на алкохол и опиати, взета му е кръвна проба. 50-годишният мъж от Сливен е наказван административно няколко пъти, като в два от случаите е за превишена скорост.

Каруцата не е била сигнализирана по никакъв метод, а мъжете в нея не са били облечени със светлоотразителни жилетки, уточни окръжният прокурор. Те са пътували към Сливен от обитаемо място, където евентуално са чествали.

Случаят е дипломиран като извънредно тежък, а лидерът на автомобила ще бъде арестуван за 72 часа и следва да бъде направена преценка дали да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка " Задържане под стража ". Повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел на повече от едно лице по несъобразителност, като за това закононарушение законът планува наказване от пет до 20 години отнемане от независимост.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР