На Морската гара във Варна тържествата, посветени на 138-та годишнина

...
На Морската гара във Варна тържествата, посветени на 138-та годишнина
Коментари Харесай

Каракачанов поиска увеличение на заплатите в армията

На Морската гара във Варна тържествата, отдадени на 138-та годишнина от основаването на военноморския флот приключиха с церемониален обред по повдигане на флаговете на военните ни кораби. В наличието на министъра на защитата Красимир Каракачанов бяха връчени офицерски звания и дипломи на курсантите от Випуск 2017-а на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Вапцаров “.

Каракачанов заяви, че договарянията с министерството на финансите за нарастване на заплатите в армията са в напреднал стадий. Той посочи, че при гласуването на бюджета през есента ще стане ясно с какъв брой тъкмо, само че до тогава той имал и други хрумвания за приходи в бюджета.



"Има значително запаси в министерството на защитата. Абсолютно излишно изтичат пари, а в това време не се осъществят доходи от действия, които могат да вкарат действителни доходи в бюджета. И тогава, когато покажем, че и ние можем да осъществяваме облаги за бюджета, с доста по-голямо съображение и няма кой да ни откаже. Ще желаеме нарастване на заплатите ", съобщи министърът на защитата.



Той добави, че извършените учения през тази година са потвърдили, че макар незадоволителните средства, българските военнослужещи са доста добре готови и си носят службата с достолепие. Той добави, че е елементарно да служиш в богата войска и страна, достойното е да служиш, когато има компликации, както българските воини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР