На море в България или в Гърция? Ако искате да

...
На море в България или в Гърция? Ако искате да
Коментари Харесай

 По-скъпа ли ще бъде лятната почивка в Гърция? 



На море в България или в Гърция? Ако желаете да сте на плажа в Аспровалта шезлонгът ви е безвъзмезден, само че напитката ви е на по-висока цена от предходната година. Тук към този момент започнаха да идват първите туристи за сезона, доста от тях българи и притежатели на парцели.

Направени резервации има до края на лятото. Повечето хотелиери тук са запазили цените си от предходната година, само че има нарастване в цената на продуктите и услугите. Повечето туристи тук без значение дали са чужденци, или българи са отделили повече пари за почивката си спрямо предходната година

Както множеството туристи, по-голяма сума пари за престоя си в Аспровалта отделя и Душан Йованович от Северна Македония. Тук има парцел, в който чака да посрещне фамилията си.

„ Имам синове, които живеят и работят в Чикаго и лятото ще дойдат. Навсякъде и тук, и при нас в Северна Македония, Сърбия са по-високи цените “, съобщи той.

5% нарастване в цените на едро на млечните артикули и плодовете регистрират притежатели на магазини в курортното населено място. Въпреки това, Маджуни Панайоти оставя цените в магазина си същите като предходната година като се изключи някои артикули, заяви БТВ.

"Единственото, което се подвигна на пазара, е сиренето и слънчогледовото олио. Няма да има подобен отлив, тъй като цените ги поддържаме на пазара, няма толкоз огромно оскъпяване сега. 5 литра зехтин е 25 евро “, изясни той.

Маджуни е част от асоциация, която оказва помощ на 1500 магазина в страната в края на годината със средства и по този начин не е на загуба.

Заради рецесията доста от притежателите на магазини в региона вършат предложения, като да вземем за пример при покупка от 30 евро на артикули, получавате за идната отстъпка от 5 евро с тази карта.

„ Някои от продуктите са ни много по-евтини от България, тъй като доста български клиенти идват и пазарят от нас особено перилни препарати “, добави той.

За продуктите за една гръцка мусака Душан заплати 16, 34 евро.

Тихомир Тодоров е на отмора в Аспровалта дружно със фамилията си. Заради по-високите цени на продуктите в магазините и услугите в Гърция отделят с една трета по-голям бюджет

„ По-голям бюджет, само че при всички положения е по-нисък от този, който бихме дали за България “, съобщи той.

Голяма част от хотелиерите в Аспровалта са с цените от предходната година.

„ Може би тъй като летният сезон нямаме ток, ние се отопляваме на газ, влизаме в старите цени към този момент. За летния сезон - от 15-ти юни към този момент всичко ни е резервирано “, изясни Екатерина Генадиева.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР