На мнозина от нас ни е писнало да се храним

...
На мнозина от нас ни е писнало да се храним
Коментари Харесай

Идеи за скара от цял свят

На мнозина от нас ни е писнало да се храним с по този начин известните наденици, кюфтета, кебапчета и какво ли още не, което сме привикнали да подготвяме на скара като че ли по инерция. Ето няколко ексцентрични хрумвания от международната кухня, с които ще разнообразите приготвеното на скара меню.

Желирани свинска ребра по азиатски

Необходими артикули за маринатата: 2 кг предни свински ребра, 1 глава нарязан на филийки кромид лук, 250 мл соев сос, 250 мл алено вино, 2 с. л. хрянова паста, 3 счукани скилидки чесън, 1 с. л. настърган джинджжифил, 1 ч. л. лимонен сок

Необходими артикули за желето: 80 г нишесте, 80 г захар, 125 мл ябълков сок, 65 г кетчуп, карамфил и настъргано индийско орехче на усет.

 Ребра на скара

Начин на подготвяне: Ребрата се разрязват по метода, по който ще се употребяват, заливат се с вода и се оставят на слаб огън за към 15 мин. След това се изваждат, изчаква се да изстинат и се заливат със смесените артикули за маринатата.

Остават се за една нощ, с цел да попият ароматите. Желето, с което ще се намажат ребрата, преди да бъдат сложени на скарата, се подготвя от сместа от всички изброени артикули, които се поставят да кипнат на мощен огън.

Ребрата се изваждат от маринатата, намазват се щедро с желето и се пекат на мощно сгорещена скара до цялостното им подготвяне. През това време се поливат от време на време с останалата част от желето.

Вегетариански шишчета на скара по средиземноморски

Необходими артикули: 2 тиквички, 1 глава лук, 1 зелена и 1 алена чушка, 250 г гъби, 3 с. л зехтин, 2 с. л. риган, 1 с. л. босилек, сока от половин лимон, черен пипер и сол на вкус

 Зеленчукови шишчета

Начин на подготвяне: Тиквичката се посолява авансово, с цел да се отцеди водата ѝ, след което всички артикули се нарязват на части, подобаващи за забучване на шишчета, и се слагат в купа. Всички останали съставки се смесват и с тях се поливат нарязаните зеленчуци.

Оставят се да престоят към 1 час на студено, с цел да поемат ароматите от подправките. Забучват се на шишове и се пекат на мощно загрята скара от всички страни. По време на печенето можете да ги поливате с останалия от маринатата сок.

Опитайте още от нашите вкусни оферти на скара: Ребърца на скара, Кюфтета на скара, Бекон на скара, Мешана скара, Пилешко месо на скара, Пилешки пържоли на скара, Пъстърва на скара, Скумрия на скара, Агнешки котлети на скара, Мариновано телешко на скара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР