На мен ми се струва, че нелепостта на събитията и

...
На мен ми се струва, че нелепостта на събитията и
Коментари Харесай

Димо Гяуров: При евакуацията на моряците ни от Мариупол се стигна до недоразумение заради хвалби

" На мен ми се коства, че нелепостта на събитията и стечението на събитията блокираха кораба " Царевна “ там на пристанището. Както стана ясно от думите на капитана, никой не се е опитвал да го употребява като жив щит, никой не се е качвал на кораба, тъй че фактически той беше използван за сериозна агитация от съветска страна. Тиражираха се версии, че са заложници, че са пленници, което са спекулации. Важното е те да се приберат живи и здрави “, разяснява някогашният началник на разузнаването военачалник Димо Гяуров в " Тази заран “ във връзка обстановката с блокирания транспортен съд с български екипаж в Мариупол.

" Предполагам, че това неразбирателство, което се получи в публичното пространство, е резултат от, може би, това, че някой се е похвалил повечко, в сравнение с би трябвало,  различен не е схванал и трети е бил подведен. Нали не си представяте, че един отряд командоси по време на военни дейности ще отидат там на кея и със мощ се пробват да извлекат екипажа от борда на кораба? Няма по какъв начин да се получи, а в случай че вероятно нашите служби, нашето военно разузнаване под някаква форма е взело участие в цялото това нещо, което доста неуместно беше наречено интервенция, тъй като никога то не е интервенция във военния смисъл на думата, в случай че е взело участие, то има е било в областта на военната дипломация. Нещо повече, концепцията е да се основат контакти с едната, и с другата страна и да си контракти прозорец за безвредно извеждане на хората “, сподели Гяуров по отношение на присъединяване на българската страна с евакуацията на моряците.

" Аз съм сигурен, че спешният център във външно министерство е работил изрично за определяне на контакт с едната и с другата страна “, сподели Гяуров.

Според някогашния началник на разузнаването е мъчно да се предвижда докога ще продължи войната.

" Очаквам военните дейности да се концентрират в региона на Донбас и да бъдат извънредно кървави. Може би ще се случат типичен танкови сражения, само че дотук Украйна показва изключителни военни качества. Изключителен военен дух. Аз се удивлявам на украинската войска. Тя направи нещо, което никой не очакваше от нея “, сподели Гяуров.

Според него Русия желае да откри сухопътна връзка с Крим и това е била една от първичните цели на нашествието.

Бомбардировките против другите градове не престават, с цел да се " покаже, че Русия поддържа темпото “ на войната, счита Гяуров.

В отговор на въпрос дали при определяне на геноцид в Украйна е допустима интервенция на други страни във войната, Гюров съобщи: " Възможна е интервенция на трета страна, само че при избрани условия. Няма по какъв начин даже да бъде постановена присъда във връзка с съответно лице, а тя да бъде приложена отвън териториите на пълномощия на приложното поле на тези правила “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР