На мен ми е криво, че от водеща сила на

...
На мен ми е криво, че от водеща сила на
Коментари Харесай

Борисов: Бяхме водеща сила на Балканите, ръкопляскаха на флага на България, а сега ни освиркват!

На мен ми е погрешно, че от водеща мощ на Балканите, когато където и да отидех, и видеха флага на България, ръкопляскаха хората... През Босна и Херцеговина до Сръбска Крайна моят конвой с българския байрак беше сигурен - България носеше разцвет и неслучайно всички балкански страни ме наградиха с най-високите си оценки. Всичко това към днешна дата оставям на политолози и социолози да го разясняват.

 

Това съобщи довечера в Смолян водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, 

където на заседание на членове и симпатизанти на партията показват претендентите за кметове и общински съветници в региона. По традиция цялостната зала го посрещна с овации.

 

Словото си Борисов стартира с обзор на напрегнатата ситуция в света.

 

" Това, което става в света, е извънредно. Събитията в Близкия Изток, гигантското опълчване на колоси в света, убиването на цивилни жители и от двете страни - ние сме декларирали поддръжка на Израел поради вероломното нахлуване, само че и би трябвало да се отнасяме човешки към цивилното население, каквото и да е то. Руски самолети с " Кинжал " -и патрулират над Черно море. А беше време, когато правихме политики на добросъседство, на етническа приемливост. За тази политика сме били упреквани, само че с времето ще видите, че е било вярно.

 

Виждам и реакциите на Виктор Орбан, на президента на Сърбия. С всички на Балканите сме водили всекидневен разговор. Ежедневен! ", изрично съобщи той.

 

" На мен ми е погрешно, че от водеща мощ на Балканите, когато където и да отидех, и видеха флага на България, ръкопляскаха хората... През Босна и Херцеговина до Сръбска Крайна моят конвой с българския байрак беше сигурен - България носеше разцвет и неслучайно всички балкански страни ме наградиха с най-високите си оценки. Всичко това към днешна дата оставям на политолози и социолози да го разясняват.

 

„ Българският байрак когато минаваше, не се сменяха от граница на граница полицейски коли. Българската кола носеше разцвет. Неслучайно всички балкански страни ме наградиха с най-високите си държавни оценки. Включително и Унгария “, акцентира Борисов.

 

В същото време (малко хора могат да ме надговорят - проф. Овчаров е един от тях) - ще го попитам - а по кое време в подводната археология се е предписание толкоз доста в България ", означи Борисов и напомни достиженията на родната археология по времето на ръководството на ГЕРБ.

 

Той напомни и вложенията и сумите, вложени в пътното строителство в Смолянско. И попита: " Господин Сабрутев да попитам - за какво нищо не направихте? Това са три години! Всичко щеше да бъде завършено - както пътят за Девин, Лъки, Доспат, Кръстова гора... Излизат и като някои професори, пристигнали от непозната страна, стартират да ни поучават ".

 

„ 300 млн. разбирам че са дали преди няколко дни за мантинели, боядисване, маркировка. Къде ще ги забележим тези пари? Ще кажат – ами там сменихме, там се изтърка. Ето го вашият път! “, обърна се той към локалните хора.

 

„ Това са 3 години, не са 3 месеца, да кажете не бяха готови. За 3 години всичко щеше да бъде завършено “, посочи Борисов.

 

Той си спомни по какъв начин е обикалял района и е посетил села, до които е нямало пътища, и по-точно село Осиково. „ Горе ягоди ми дадоха една касетка подкуп. Докато слязохме ги изядохме. Градини с ягоди – доста благи хора “, призна той.

 

Знам какви пари сме давали на района, без значение дали кметът е на Движение за права и свободи... То други имаше ли в района? Имаше преди един от Българска социалистическа партия, той ни остави 24 млн. дълг ", съобщи водачът на ГЕРБ. 

" Аз помолих единствено за едно нещо строителния министър, когато ставаше министър, и Кирил Петков и Асен Василев. На Мечката пътя, едно село в Родопите, огромно, и на мен не ми го направи. Не за мен! 21 век те вървят по козя пътека. Стотици хора живеят там. Остана ми това пътче, бяха там багерите. И свърши мандатът и си потеглиха ", напомни Борисов.


Борисов добави, че пътят Рудозем - Гърция е бил изработен по времето на ръководството на ГЕРБ: " Като оповестят - идва гръцкият министър председател, сериозен другар ми е, само че ние си направихме нашето, а задължението на гръцката страна си стои. Но това се прави на среща премиер-премиер. И ми е доста забавно министър председателят Денков във Варна на срещата дали го е заречен това нещо... "

 

Питат ме дали ще мога да поема ангажимент за пътя за Девин. Очевидно няма да можем при тази настройка. От тези избори зависи дали ще можем да поемем ангажимент ", акцентира той.


" Сега 3% недостиг е неприятно!

 

В Чепеларе се срещнах с балдъзата на Атанас Славов, правосъдния министър. И я помолих, снимахме се и я помолих - пиши му - от балдъзата - от където е дамата, от там е и родата. Той е добър министър, не мога да си изкривя душата. Цялата тая правосъдна промяна я движим и всички имат заслуги, и трите партии ", акцентира водачът на ГЕРБ.

 

" За пътя за Девин очевидно не можем да поемем ангажимент с такава структура. И от тези избори зависи дали ще можем да поемем ангажимент. Пожелавам ви триумф! Всички сте ми еднообразно значими. Защото Родопите са супер значими. Родопите не са като другите планини. Тука е първо етническата приемливост. Помните - когато откривахме пътя - владиката и ходжата. И тогава ходжата ми прочете една строфа от Корана. Помня го с цялото си почитание. И листчето си го прибрах. Родопите би трябвало да са образец! И по тази причина слагахме половин милиард за пътища всяка година. Досега щяхме тези три години да асфалтираме и там, където козите се качват..., " добави Борисов.

" Стягайте се, забележката ми е, че малко дами има в листите. Всички кметове да си създадат изборите и да си приготвят през тези години мощни фрагменти от женски пол. Защото Европейска комисия и Екологичен потенциал слагат това - жена отпред ", заключи Бойко Борисов.

 

Кметът на Смолян и регионален координатор на ГЕРБ Николай Мелемов откри събитието с малко слово и показа претендентите за кметове на общини: Златоград - Мирослав Янчев, Неделино - Емил Войводов, Баните - Павлин Белчев, Мадан - Светослав Филипов, Рудозем - Радослав Филизов, Чепеларе - Горан Хаджиев, Девин - Красимир Даскалов, Доспат - Елин Радев.


Думата бе дадена на " един огромен другар на Родопите " - проф. Николай Овчаров. Известният археолог показа: " През 2020 година господин Борисов ми се обади - би трябвало да вършим предпочитани обекти - от през днешния ден за на следващия ден. И седнах и ги направих - Перперикон, Рациария, Провадия солниците, Тараклия синтика. На идната година финансирането беше спряно. Важно е да има държавна политика от позиция на културно-историческото завещание. Хвалим се, че с Гърция и Италия сме страните с най-вече исторически монументи. Затова страната би трябвало да има отношение към тези неща ".

 

Народният представител доктор Красимир Събев съобщи на собствен ред: " Тази партия, където се готвихте да ни чегъртате, да ни пенсионирате, се оказа най-устойчивата партия. Господин Борисов е индивидът, който може да ни поведе. Моят апел е - да излезем да гласуваме - на 29-ти с номер 7! Това е вярната партия, това е вярната политика ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР