На Международния ден на шегата Министерството на здравеопазването, с подкрепата

...
На Международния ден на шегата Министерството на здравеопазването, с подкрепата
Коментари Харесай

За ваксините не на шега : Не е нужно да си Супермен, важното е да си Плюсмен

На Международния ден на шегата Министерството на здравеопазването, с поддръжката на УНИЦЕФ България, напълно не на смешка, започват осведомителна акция за изгодата от имунизациите.

Поводът е Европейската седмица на имунизациите, която по традиция се организира в последните седем дни на месец април, а задачата на самодейността е да разкажем за какво имунизациите са значими.

През 2023 година в България е регистриран обсег от 93% със наложителни имунизации в ранна детска възраст. Подобно покритие се регистрира за първи път след 2019 година По традиция най-вече деца са имунизирани против вирусен хепатит ти Б и против туберкулоза през първите дни от живота им, надлежно 97,2% (47 125 новородени) – 96,5% (46 727 новородени).

Представително изследване на Министерството на здравеопазването и УНИЦЕФ България за настройките на родителите по отношение на Имунизационния календар на страната демонстрира, че 93,7% от тях са съгласни, че всички ваксини са важни; 91,1% са уверени, че имунизациите предотвратяват тежки болести при децата, а 88% имат вяра, че имунизациите са безвредни.

Въпреки регистрираната позитивна наклонност, за миналата година с незавършена съществена имунизация от подлежащите деца в страната са 1691 деца против туберкулоза; 4030 против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце и вирусен хепатит вид Б; 4 406 деца против пневмококи и 4712 против морбили, епидемиологичен паротит и рубеола.

„ Ваксинирай се и влез в тима на супергероя “ е нашето обръщение, което насочваме посредством анимирания ни воин – „ Плюсмен “, носещ името на напълно актуализирания профилиран уебсайт на Министерството –.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР