На Международния ден на приятелството заместник-кметът на Община Разград Хабибе

...
На Международния ден на приятелството заместник-кметът на Община Разград Хабибе
Коментари Харесай

Заместник-кметът Хабибе Расим връчи наградите на победителите в конкурса за класни дейности по специалните дни на Позитивния превантивен календар на МКБППМН

На Международния ден на другарството заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи премиите на спечелилите в състезанието за класни действия по специфичните дни на Позитивния предпазен календар на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Разград.

Заключителното събитие на второто издание на състезанието стартира с песни, танци, драматизации и стихове, показани от част от участниците в състезанието и отдадени на някои от специфичните дни, маркирани с истински начинания от децата.

Конкурсът се организира сред 1 ноември 2021 година и 31 май 2022 година В него се включиха 25 участници от 9 учебни заведения, които организираха общо 217 събития. Класовете отбелязваха по иницииран от тях метод специфичните дни, вписани в Позитивния календар, като някои от паралелките проведоха по над 20 събития.

Целта на състезанието е осъществяване на превантивна работа измежду децата – посредством осъществяване на положителни, екипни действия да се образуват задружни и толерантни класови общности, в които приемането на другите, добротворството, уважението, другарството да са скъпи личностни качества. Цел на самодейността е и да се спомага за понижаване на експанзията и противообществените прояви измежду подрастващите, както и да се развива креативната им самодейност и да се овладява отрицателната сила.

Заместник-кметът Хабибе Расим поздрави децата за истинските начинания, а също и за Деня на другарството. „ За мен бе вълнуващо да ви виждам, изпълни ми се душата ” – показа тя персоналните си усещания. Г-жа Расим поздрави и учителите, които работят с децата по реализацията на тези хрумвания, както и секретаря на МКБППМН Диана Господинова, както за провеждането на състезанието, по този начин и за издаването на Позитивния календар, който ни насочва вниманието към дни с надълбоко смислово значение. По думите й с самодейностите по Позитивния календар децата развиват креативните си благоприятни условия, основават мостове на съгласие, сплотяват се класовете и децата се учат на другарство и работа в екип.

Петчленна комисия, управлявана от заместник-кмета Хабибе Расим, дефинира най-активните и най-оригиналните хрумвания и тъй като конкуренцията бе сериозна, бяха връчени по няколко призови места, както и няколко специфични награди. Всеки от наградените класове получи ваучер сред 300 и 1500 лева, тези средства би трябвало да се употребяват за екскурзии или други общи класове действия.

Ето кои са спечелилите:

ПЪРВО МЯСТО:

1. I А кл. ОУ ”В. Левски ” с ръководители Валентина Георгиева, Анна Бисет

2. I В кл. ОУ ”Н. Икономов ” с ръководители Нуртен Ферзуева и Веселка Русева

3. I Б кл. ОУ ”Н. Икономов ” с ръководители Мария Радева, Виолета Петрова

ВТОРО МЯСТО:

1. III Б кл. ОУ ”В.Левски ” с ръководители Елка Иванова, Добромир Стрезов

2. IV Б кл. СУ ”Хр.Ботев ” с началник Ханифе Тефик

3. I Г кл.ОУ ”В. Левски ” с началник Анжелина Черникова

ТРЕТО МЯСТО:

1. I В кл. ОУ ”Н. Вапцаров ” с началник Таня Иванова

2. II В кл. ОУ ”В. Левски ” с началник Нели Цонева

3. III В кл. ОУ ”Н.Икономов ” с ръководители Стоила Маринова и Ивелина Атанасова

ПООЩРИТЕЛНИ НАГРАДИ

1. V В кл. на ОУ „ В.Левски ” с началник Таня Божилова

2. II кл. ОУ с. Ясеновец с началник Севда Салиева

ОБЩОУЧИЛИЩНА НАГРАДА
ОУ „ Елин Пелин ” с. Стражец – шеф Диана Петрова
НАГРАДИ ЗА ДЕЙНОСТИ С БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ХАРАКТЕР

– VI кл. на ОУ „ Отец Паисий ” с началник Лебие Мехмед,

– II Г кл. на ОУ ”В.Левски ” с началник Светлана Янкова,

– Клуб по логика на психиката на общуването, ППМГ ”Акад.Н.Обрешков ” с началник Таня Кидакова

Заключителното събитие от състезанието приключи с стартиране на разноцветни балони в небето.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР