На машините може да се гласува два пъти от злонамерени

...
На машините може да се гласува два пъти от злонамерени
Коментари Харесай

Според ГЕРБ на машините може да се гласува два пъти |

На машините може да се гласоподава два пъти от злонамерени гласоподаватели. Позволяват го методическите инструкции на ЦИК, настояват от ГЕРБ. 

От партията направиха проява с дадената им от ЦИК машина за образование на брифинг в централата на партията. 

Според напътствията всеки гласоподавател не може да гласоподава повторно, в случай че се подпише и пусне разписката от машината в урната. Ако гласоподавателят е дал своя избор за президент, само че откаже да се подпише, тъй като се е объркал и не е дал своя вот за народни представители, може да му се даде опция да гласоподава и за парламент.

От партията на Борисов сложиха карта в машината и избраха да гласоподават единствено за президент, след това обаче още веднъж сложиха картата и гласоподаваха както за президент, по този начин и за парламент. Според тях това може да направи всеки, откакто не се е подписал и не е пуснал разписката в кутията. 

Стана ясно и, че устройството за образование, обещано на ГЕРБ, е с 21 номера на партии и обединения в бюлетината за народни представители, а ГЕРБ е след този номер. Борисов няколко пъти попита по какъв начин да образова симпатизантите си да гласоподават с номера на партията, откакто в машината го няма. После пък попита дали може " да го нарисува с маркер " върху устройството. 



Тома Биков изясни, че единствено четирима души в ЦИК дават отговор за машините. 

" Александър Кирков - специалист, консултант към ЦИК. Той се занимава с така наречен ключ. Същото вършат Пламен Желязков и Тодор Цолов. Кирков идва от IT компания с доста по-голяма заплата - от 10 000 лв. идва да работи на 2 000 лв., а брат му прави същото, само че не отива ЦИК, а в ДАЕУ  - той пък сертифицира ключа ", изясни Биков.  

И добави, че Желязков е съучастник на Атанас Шарков, който е бил консултант на Стефан Янев и Асен Василев, а в този момент и в ЦИК. По думите на Биков той е член на Изпълнителния комитет на Лозан Панов. 

Биков изясни, че Тодор Цолов от своя страна също взе участие в основаването на ключа за машините, като по думите на Биков, също взима 2000 лв., а е работил във IT компания със " заплата доста над 10 000 лева "



Радомир Чолаков съобщи, че съгласно него ЦИК споделя на 120-140 000 души, които са ангажирани с изборите, че не могат да броят: " Казва им: Ей тези 4 индивида ще броят ". 

Борисов пък се обърна към Христо Иванов за думите му, че партиите, които желаят да се броят контролните разписки, " са надали не коалиция ". 

" Христо, кой даде на ДПС в Народното събрание двете най-важни комисии - районната и икономическата? Вие ли, бе Христо? Или ГЕРБ? А като си шушукахте с Данчо Цонев... Благодарение на него си приехте актуализацията на бюджета ", съобщи някогашният министър председател. 

Относно проблема с Борисов беше безапелационен: " Хванахме ги по боксерки, че могат да бъдат начукани 228 000 гласа или да понижат гласовете на някоя партия ".

Той още веднъж се върна на четиримата, отговарящи за ключа и съобщи, че желае представител на ГЕРБ " да ги гледа в ръцете какво вършат ". После попита " що дират непознати машини при нашите, сладки, почтени, сертифицирани машинки ". Според Борисов по този начин или другояче ще се трансферират гласове. 

Лидерът на ГЕРБ разяснява и и. Той разгласи, че само го тормози това, че хората ще останат без автомагистрала и без път до Видин. На въпрос дали се е знаело, че част от пътя, който би трябвало да бъде построен, е върху едва трасе, Борисов отговори по този начин: 

" Знаете ли какъв брой е неприятен терена на " Струма "? Местихме наляво-надясно. Нашият ангажимент е да сме дали парите, оттова нататък е като заплатата - дали ще купите колбас, или ще идете на кино, си е ваша работа, не на работодателя, ние сме си свършили работата ". 

По думите му в случай че е било елементарно построяването на " Хемус ", Тодор Живков е щял да си я направи. 

За това дали ще против а, Борисов изясни, че юристът е на лов в чужбина и на следващия ден ще пристигна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР