На магистрала „Тракия” деца хвърлят камъни и бутилки срещу автомобилите.

...
На магистрала „Тракия” деца хвърлят камъни и бутилки срещу автомобилите.
Коментари Харесай

Деца хвърлят опасни предмети на АМ Тракия

На автомагистрала „ Тракия” деца хвърлят камъни и бутилки против колите. Сигналът е от обществените мрежи. Има снимани и фрагменти, които демонстрират, че децата употребяват един от надлезите на скоростното трасе. Извършителите са открити и са на възраст сред 14 и 15-годишна възраст, предава Нова Телевизия.

Те хвърляли камъни от надлеза, свързващ пловдивските села Радиново и Бенковски.

Децата обяснили на проверяващите, че им била забавна реакцията на преминаващите коли, когато към тях политали предмети.

Свидетел на рисковата обстановка става водач, който незабавно алармира в обществените мрежи със следния пост: „ Внимание! Момчета на към 15-16 години. Застанали на моста над Автомагистрала “Тракия “ сред двете бензиностанции на 118 километър. Хвърлят предмети по преминаващи МПС-та, най-вече по тирове, в посока София”

Ден по-късно полицията потегля по следите на децата. По данни на полицията децата се събирали на моста вечерно време и замеряли с пластмасови бутилки и камъни преминаващите изпод по автомагистралата транспортни средства.

Оказва се, че децата са от близкото село Радиново. Ученици сред 14 и 15- годишна възраст. Близките им отхвърлят да са хвърляли камъни или бутилки по преминаващите коли.

„ Единствено, което споделиха е, че са го създали, с цел да чуят тромбите на камионите, на кой камион са по-силни тромбите. Много възпитани, доста кротки деца са”, съобщи Трайчо Кардашев, кмет на село Радиново.

Според водачите детската игра от моста е извънредно рискова за движещите се със 140 километра по автомагистралата.

„ Една чаша от кафе празна. Ами се стресираш?. В първия миг ти не знаеш, че е чаша. Да се удари в стъклото, няма да го счупи. Ти обаче се стресираш и по този начин може да политнеш и излизаш отвън пътя”, показва водач.

„ Може да набиеш спирачки. Да се удариш в друга кола, да изхвърчиш и отвън пътя”, съобщи различен лидер на автомобил, а различен добавя: „ Страшно може до гибел да се стигне. На децата мястото им е на площадките, има паркове за тях, там не е хубаво да се хвърлят камъни”.

Прокуратурата също се зае с рисковата детска игра.

„ Случаят е предоставен на контрольор от Движение за права и свободи, разговаряно е с родителите, както и с децата. Моят зов към родителите е да обръщат повече внимание на възпитанието на децата си и да им изясняват, на местата, на които се качват и където ръкомахат, вършат си фотоси, селфита и в някои случаи са извънредно рискови и могат да доведат до рискови инциденти”, показва Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР