На магистрала Хемус до 1 юли ще бъде пуснато движението

...
На магистрала Хемус до 1 юли ще бъде пуснато движението
Коментари Харесай

През юли пускат движението по два виадукта по магистрала Хемус

На автомагистрала " Хемус " до 1 юли ще бъде пуснато придвижването по виадукта " Разлив ", след 10-ти - и по моста на 37-ия километър след тунел " Витиня ". В ремонт за лятото остават други три виадукта. Мостовете са строени в края на 80-те години на 20 век и се ремонтират за първи път.

Нови пътни платна, фуги, хидроизолация и колони - страната ремонтира всичко по виадуктите на Автомагистрала " Хемус ".

Колоните по виадуктите на Автомагистрала " Хемус " не са ремонтирани, откогато са строени, тези греди и тези колони са сложени през 1983-1984 година

В момента се ремонтират пет от общо 17 виадукта по " Хемус ".

Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: И долното строене, което е невидимо за пътуващите по виадуктите, самите колони и арматурата, която е в тях, имат потребност от главен ремонт и това се прави сега от " Автомагистрали " АД.


До началото и средата на юли ще бъде отпушено придвижването по виадуктите " Разлив " и на 37-ия км.

В ремонта на този виадукт на 37 км. ще отидат 800 тона бетон и 100 тона желязо. Подменят се фугите сред пътните платна, откъдето се стича вода и разрушава бетона.
Евгени Генчев, шеф " Техническа дирекция ", " Автомагистрали " ЕАД: Тази фуга, която я виждате сега, тя е отстранена, ще се направи една греда, която ще затвори фугата.
За летния сезон придвижването към морето ще бъде безпроблемно и през виадукта на 51-ия километър.

Това е неповторимата машина " Крамер ", единствено България и още няколко страни по света разполагат с такава и тя обезпечава безпроблемен достъп на служащите по целия виадукт от горе до долу.

Пламен Анев е индивидът, който управлява ремонтите. Работниците укрепват носещите колони на специфична " скара " на въжета, дълги сред 50 и 120-метра.
Пламен Анев, " Автомагистрали " ЕАД: Ремонтирана е пътната плоча, в този момент ще се постави хидроизолация, след което ще се постави новата пътна настилка, асфалто-бетона, ще се направи водоприемащ отводнителен колектор, който ще приема това обливане на гредите и колоните от дъждовна вода, което е в действителност най-лошото нещо за мостовата структура.
Строителите са безапелационни, че след ремонта мостовете ще могат да се употребяват още 30 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР