На лятната сцена в крепостта Баба Вида“ в неделя (22

...
На лятната сцена в крепостта Баба Вида“ в неделя (22
Коментари Харесай

С театър и кино под звездите завърши Vida Art Festival 2022

На лятната сцена в крепостта „ Баба Вида “ в неделя (22 май) вечерта бе показан спектакълът „ Женско царство “ на Общинския трагичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “, с режисьор Дейвид Славчев.

Многобройната аудитория бурно приветства превъзходната игра на актьорите, които „ описаха “ на пръв взор една история за конфликта сред половете, само че в действителност демонстрираха по какъв начин неограничената власт може да накара хората да се самозабравят.

Фестивалната стратегия продължи с кино под звездите. На огромния екран, повдигнат на метри от крепостта „ Баба Вида “, десетки фенове на седмото изкуство гледаха сръбския кино шлагер „ Южен вятър 2: Ускорение “. Така, измежду неповторимата атмосфера на Крайдунавския парк, приключи второто издание на Vida Art Festival.

Благодарение на разнообразната и забавна стратегия, готова от уредниците – Община Видин и Event Masters – фестивалът даде опция на жителите и гостите на Видин да се потопят в света на изкуствата. Децата се забавляваха с авторските марионетни представления на съгражданина ни Теодор Борисов. Специално за тях през двата фестивални дни бяха проведени и три работилници – за правене на фокуси, за разработване на кукли и театрална. Край крепостта „ Баба Вида “ се организира и пленер, в границите на който възпитаници от Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, под управлението на преподавателката Бисерка Вълканова, рисуваха емблематичната историческа забележителност. Първата фестивална вечер (21 май) донесе доста смях и занимания с Magic stand-up comedy шоу с присъединяване на Иван Динев – Устата и фокусника Юрий Захариев, последвано от кино под звездите и прожекция на българския филм „ Завръщане 2 “.

Vida Art Festival е единствено едно от събитията в културния календар на Общината, с помощта на които и през това лято Видин ще бъде същински фестивален град.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР