На летището в София е един балкански хаос. Това каза

...
На летището в София е един балкански хаос. Това каза
Коментари Харесай

Георг Тупарев: На Летище София е балкански хаос

На летището в София е един балкански безпорядък. Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV в Георг Тупарев във връзка следващия гаф на аерогарата, откакто не е бил тестван багажът на пасажери от полет от Бейрут. При различен случай, през март, самият Тупарев е ставал очевидец по какъв начин пасажери от полет на летище София не са били тествани.

„ Когато идват самолети отвън Шенген, слагат тараби, които водят към паспортна инспекция. Хората от самолета минават през коридора през тези тараби и слизат долу, където е паспортната инспекция. В началото, когато летището беше намерено, такива будки действаха. Те доста от дълго време не работят”, уточни той.

Тупарев описа и за пропуски при други случаи – да вземем за пример за турски полет, при който загражденията са били отстранени, откакто пасажерите са си тръгнали, само че минути по-късно е излязла жена с инвалидна количка с компаньон и с двама нейни родственици. „ Придружителят не принадлежи към органите на сигурността, той няма право да завежда някой до паспортното”, акцентира Тупарев.

След като казусът през март е придобил публичност, той е получил позвънявания от загрижени чиновници на летището, които са декларирали, че това не е първият подобен случай.

„ Казаха ми, че има разпореждане, откакто един аероплан бъде тестван, служителите на реда да си вземат отмора. Това ще рече, че оставяме европейска граница без надзор”, съобщи Георг Тупарев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР