На Лазаров ден (20 април) и Цветница (21 април )

...
На Лазаров ден (20 април) и Цветница (21 април )
Коментари Харесай

Учебни засаждания и стотици цветя предлага Ботаническата градина в София днес и утре

На Лазаров ден (20 април) и Цветница (21 април ) входът за гости на обичайните " Пролетни срещи с растенията " на Ботаническата градина към Българска академия на науките в София ще бъде безвъзмезден. Тази година обичайните " пролетни срещи " не престават от 20 до 25 април, оповестява градината в страницата си във Facebook.

На Лазаровден, 20 април, от 11 и от 13 часа ще бъдат направени демонстрации за засаждане на дървета и шубраци. През всичките дни от " Пролетните срещи с растенията " посетителите ще могат да се насладите на красиви и истински растения, както и да получат съвещания за разнообразието, грижата и развъждането им. При предпочитание да имат или подарят жив цвят, посетителите ще могат да закупят млади растения за дома и градината от над 500 типа.

В момента в оранжериите цъфтят орхидеи, бугенвилеи, хипеаструми, тунбергии и сукуленти. Пролетта в откритите пространства на ботаническата градина демонстрира и цветовете на доста типове, растящи навън, измежду които магнолии и иглики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР