На Кримския мост е избухнал пожар. По предварителни данни са

...
На Кримския мост е избухнал пожар. По предварителни данни са
Коментари Харесай

Пожар и експлозия нанесоха поражения по Кримския мост, Русия обвини Украйна

На Кримския мост е избухнал пожар. По предварителни данни са се запалили цистерни с гориво, като пожарът е породен от гърмеж на камион. От пресслужбата на " Кримските железници " оповестиха, че се е запалила цистерна с гориво в един от влаковете на моста.

От Националния антитерористичен комитет оповестиха за РБК, че на моста е имало детонация на камион. Това провокира пожар в седем цистерни с гориво на влака, който в този миг се е намирал на моста.

Снимки и видеоклипове от мястото на случая демонстрират повреди по пътното платно на моста. Част от него се е срутило във водата.

Движението по моста е изцяло спряно. Местните управляващи се приготвят да пуснат ферибот през Керченския пролив. По предварителни данни няма жертви.

Украйна е отговорна за случая на Кримския мост, вследствие на който е развалено платното за придвижване. Това съобщи тази заран ръководителят на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов , представен от ТАСС.

" Украинските вандали съумяха да се доберат до Кримския мост с кървавите си ръце. Сега те имат с какво да се гордеят: за 23 години не съумяха да построят нищо почтено за внимание в Крим, само че съумяха да повредят платното за придвижване на съветския мост. В това намират смисъл киевският режим и украинската страна. Смъртта и разрушението са единственото, което съумяват да реализират ", написа Константинов в своя канал в " Телеграм ".

Той даде обещание, че вредите по Кримския мост ще бъдат отстранени в най-кратък период. " Разбира се, че аргументите ще бъдат изяснени, а вредите ще се отстранят. Хубавото е, че не са съществени. Конструктивната активност в Крим ще продължи ", написа той.

 Снимка: Телеграм

Президентът на Русия Владимир Путин е разпоредил следствие. 

Съветникът на кримския водач Олег Крючков съобщи по-рано през днешния ден, че по предварителни данни на една от секциите на Кримския мост се е запалила цистерна с гориво, а арките за пропускане на плавателни съдове не са потърпевши.



Още през юни тази година генерал-майорът от украинските въоръжени сили Дмитрий Марченко съобщи в изявление за плана " Крым.Реалии ", че откакто Украйна получи оръжията, обещани й от Запада, Кримският мост ще бъде нападнат.

От началото на войната украински военни и политици настояват, че има проекти за заличаване на Кримския мост. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова сходни изказвания " анонс за вероятен терористичен акт, което е безусловно недопустимо ". Руските проправителствени медии разгласиха публикации, в които цитираха военни специалисти, съгласно които методите към моста са обезопасени и Украйна не разполага с оръжия, с които да го порази от огромно разстояние.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР