На крикет терена в Национална спортна академия Васил Левски“

...
На крикет терена в Национална спортна академия  Васил Левски“
Коментари Харесай

Европейските крикет серии започнаха в София

На крикет терена в Национална спортна академия „ Васил Левски “ стартираха „ Европейските серии 2023 ”- Т10 с присъединяване на 8 тима, които  до 2 юни ще играят всеки против всеки, с цел да дефинират новия първенец. Победителят получава право да взе участие в Европейската шампионска лига по крикет. Българските отбори: „ Академик СФ- МУ София “, „ Юлис- Тракийски университет “, “ БСКС- МУ Пловдив “, „ Барбарианс “ „ ВТУ-МУ Плевен “, „ Индо – Български клуб “, „ София-Спартанс “ и турския „ Истанбул Секретен сътрудник “ ще премерят сили по сред си, като дуелите се излъчват непосредствено в платформата на ECN.cricket за целия свят. След тях на 3 и 4 юни още веднъж на НСА ще се проведат и Европейските крикет серии за националните тимове, като България ще има за съперници Гърция и Турция. Тук регламентът е най-хубавият от трите отбора да взе участие на Европейското състезание за мъже в Малага, Испания през месец септември тази година.

„ Много сме удовлетворени от организацията на шампионата. Президентът на вашата федерация Андрей Лилов, професор Николай Колев и Пракаш Мишра са огромни експерти и митове в крикета със своята работа през годините. Ние като Европейска федерация разчитаме на България и поддържаме напъните ви в популяризирането на играта и развиването на нашия спорт по тези земи. Призовавам и почитателите на крикета да дойдат и да гледат онлайн мачовете, които са доста забавни и оспорвани “, показа Даниел Уестън от Европейската федерация, който е в София.

Срещите от сериите стартират всеки ден от 08:30 и не престават до 18:00 часа в НСА. Входът за аудитория е свободен.

„ За четвърта поредна година сме домакини на такова равнище. За нас е чест и привилегия да организираме Европейските крикет серии. Благодарение на прякото  онлайн лъчение на всички срещи по света хората могат да видят равнището на играта у нас и това е спомагателен тласък за състезателите. Имаме много визити от разнообразни страни, които всекидневно наблюдават събитията на терена в НСА. Благодаря ни всички, които ни помогнаха в това начинание и поисквам триумф на отборите “, сподели проф. Николай Колев- изпълнителен шеф на БФКрикет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР