На коалиционния съвет снощи за първи път управляващите са направили

...
На коалиционния съвет снощи за първи път управляващите са направили
Коментари Харесай

ПП обмисля отпадане акциза върху природния газ

На съдружния съвет нощес за първи път ръководещите са създали цялостен обзор на антиинфлационните ограничения, които могат да се подхващат. Една от тях е отпадане на акциза върху природния газ, употребен като моторно гориво. Това ще коства 5.6 млн. лева на бюджета, заяви депутатката от „ Продължаваме промяната “ Венеция Негова-Ангова.
Според нея също така Данък добавена стойност върху метана ще падне на 9%. Това ще разреши цената на това гориво, което се употребява най-вече от хора с лимитирани финансови благоприятни условия, да бъде понижена и то с доста.
Според депутатката занапред ще се мисли за механизъм, по който облекчението в цената ще се употребява от жителите. Идеята е понижените по този метод цени да се употребяват за избрани количества на месечна база.
"Ако има единодушие в обединението, ще има опция за избран предел месечен за зареждане на метан ", сподели депутатката.
„ Министерство на финансите си е свършило чудесно работата в това да събере голям набор от ограничения и да пресметне възможния им резултат, които те биха имали върху жителите и фиска. Пакетът е на стойност над милиард и половина ", сподели още депутатката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР