На Камп Ноу: Меси правеше 90 % от оборота ни

...
На Камп Ноу: Меси правеше 90 % от оборота ни
Коментари Харесай

Бизнесът около Камп Ноу: Меси правеше 90 % от оборота ни и постоянно го увеличаваше през последните 10 години

На " Камп Ноу ": Меси правеше 90 % от оборота ни и непрекъснато го усилваше през последните 10 години

Оставаха три часа преди старта на първия мач на Барселона за сезона в Ла Лига. Въпреки че " Камп Ноу " бе отворен единствено с 1/5 от потенциала си няколкостотин души бяха подранили пред стадиона без да се тормозят от августовската горещина.

Покрай има няколко сергии с фенски продукти на каталунците. Те са цялостни с фланелки и шалове с името на Меси, макар че Лео към този момент не е футболист на Барса.

" Тъжно е, че той си потегли ", споделя Лаура, която работи на една от сергиите.

" Той правеше 90 % от оборота ни и непрекъснато го усилваше през последните 10 години. Повечето ни клиенти не бяха локални. Понякога имаше хора от фенклубовете от други градове, само че главно бяха туристи ", добавя тя.

" За момента празненството тук е закрито ", влиза в тона ѝ Чарлс Хамилтън, шеф на компания, осигуряваща хотели и билети за мачовете най-големите клубове в Европа. Коронавирусът и прехвърлянето на на Меси в ПСЖ е същинска злополука за бизнеса. Вярно е, че сезонът занапред стартира, само че не съм оптимист. Виж за ПСЖ към този момент разпродали всичко, което имахме ", споделя той.

Пред формалния клубен магазин на Барса също няма опашки.

" Официалните фланелки на първия тим са окачени там ", упътва ни общителният продавач.

" Струват 145 евро, в случай че са без щампа с номера и името на играча. Най-много се търсят тези на Де Йонг и Гризман. Меси също, естествено. Допреди две седмици 70-80 % от всички продадени екипи бяха негови. Имаме още доста от тях “, добавя служителят, акцентирайки прилежащия рафт.

Навън се въртят няколко самотни продавачи на билети. Те са малко по-позитивно настроени за бъдещето.

" Ще има и други играчи. Няма да повярвате, само че билетите вървяха най-добре при Златан Ибрахимович, когато идваха доста шведи ".

Журналистите към този момент се подреждат пред входа за прес-зоната.

" Жалко, само че даже и без Лео този тим може да стане първенец. В света няма различен отбор с толкоз доста обещаващи млади играчи – Педри, Ансу Фати, Де Йонг, Дембеле, Сержиньо Дест, Араухо, Пуч ", има вяра Жорди Кихано от Ел Пайс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР